Ökad omsättning och vinst för HBK

Under kvällens årsmöte kunde HBK:s klubbchef Susanne Nilsson summera en vinst på hela 7,8 miljoner. Resultatet härrör främst från spelarförsäljningar, som gjorde att omsättningen landade på drygt 80 miljoner. Det blev ett välbesökt möte i Sannarpskolans aula utan någon större dramatik.
Årsmötet kom igång något senare än planerat eftersom kön ringlade sig lång utanför Sannarskolans aula. I princip varje stol var upptagen när HBK:s ordförande hälsade välkommen vilket betyder att ungefär 300 personer besökte årsmötet.

Klubbchefen Susanne Nilsson gick igenom verksamhetsrapport, inklusive balans- och resultaträkning. Resultaträkningen gav vid handen ett resultat om 7,8 miljoner och en omstättning som summerades till drygt 80 miljoner för år 2017. Detta var ungefär dubbelt så mycket som föregåande år och beror på spelarförsäljningar och det faktum att HBK spelade i Allsvenskan mot Superettan år 2016. Det egna kapitalet har ökat från 800.000 till drygt 8 miljoner. Sponsorintäkterna på drygt 17 miljoner är bäst någonsin och det var på det hela taget ganska positiva tongångar när resultatet redovisades.

Spelarförsäljningarna, med Sead Haksabanovic som står ut, är förstås den stora anledningen till den tydliga ökningen av det egna kapitalet. Inte en slump, om man ska tro HBK:s ordförande:
– Vi initierade ett långsiktigt talangutvecklingsarbete i föreningen för fem år sedan och det är det arbetet som vi nu börjar skörda frukterna av, konstaterade Tony Karlsson.

En budget för innevarande räkenskapsår presenterades av styrelsen och antogs av medlemmarna. Den stipulerade en omsättning på 41 miljoner vilket är i linje med senaste gången som klubben huserade i Superettan. Resultatet budgeteras till minus 4 miljoner och det motiverades av att HBK:s herrlag degraderats från Allsvenskan samt att styrelsen vill satsa på en trupp och tränarstab som har chansen att snabbt komma tillbaka till högsta serien. 
– Om vi märker att vi inte klarar att gå upp måste vi förstås parera i kostnadsläget, men vi bedömer att vi vill ge oss själva chansen och spänner bågen i enlighet med "vision 2020", kommenterade Tony Karlsson.

Årsmötet valde även en styrelse och antog valberedningens förslag. Enda förändring mot 2017 års styrelse är att Robert Nilsson tar Sören Sjögrens plats, som avgr på egen begäran. Styrelsen består därmed av: 

Tony Karlsson (ordförande)
Rasmus Svensson
Stellan Elmgren
Robert Nilsson
Anders Klingmyr
Cristine Karlsson
Anders Magnusson
Christian Albinsson

Ny valberedning valdes på mötet, som numera utgörs av Urban Jansson, Per Texas Johansson och Catrin Svensson. Denna trio ersätter Annika Werner Brynéus, Gert-Åke Kegg och Mats Bunse.

Efter ordinarie årmötet prisades spelare, ledare och medlemmar samt att Per Texas Johansson intervjuade företrädare för HBK:s framgångsrika futsal- och damlag, sämt Igor Krulj och Peter Larsson.

Några av priserna som delades ut: 
Speciellt omnämnande: Birgitta Strömblad efter 37 års engagemang i föreningen
Bengt Winges minne: Oscar Remini
200 matcher i HBK: Jesper Westerberg
"Årets kvast": Arbnora Robeli och Isak Pettersson 
HBK Ringens stipendium: Benjamin Lidh och Gabriel Wallentin
Gamla Bollklubbares hederspris: Edvin Kurtulus och Taylor Silverholt