Lowe vill se fulla läktare på Örjans vall

Som ny ordförande i Bollklubben Support hoppas Lowe Garpenblad inte bara på en fin säsong på planen, utan även på läktarna. Han tror också att nya klacksektionen kan göra mycket för stämningen på Örjans vall.

Köp ditt seriekort på ståplats, sittplats eller i klacken här: http://hbk.ebiljett.nu/

– Jag har ju följt HBK sedan jag var liten. Jag spelade själv i HBK då, och gick ofta på matcherna. Sedan växte intresset av att sjunga på läktaren fram mer och mer, och jag drog mig dit. I dag betyder HBK väldigt mycket för mig. Det är ett sätt att koppla av, ha roligt, och stärka gemenskaper, säger Lowe.

Bollklubben Support är HBK:s officiella supporterförening. Det är deras sång som hörs på Örjans vall, och de reser landet runt för att följa HBK.

Som ordförande hoppas Lowe kunna ta läktarstämningen till nästa nivå. Bland annat med hjälp av klacksektionen, som numera har ett eget seriekort.

– Vi vill ju se en mer levande läktarkultur i HBK, vi har varit lite ojämna där tidigare. Jag vill att man ska se att det är en klack, med sång, rörelse, flaggor och banderoller. Och på så sätt får vi en stor fördel med den nya sektionen, där vi kan synas tydligare.

– På sikt vill jag att BKS blir en större förening, med många som åker på bortamatcherna och stor närvaro på Örjans vall. Jag hoppas också att vi kan få upp gemenskapen i gruppen, och hitta på saker vid sidan av matcherna.

Vad gillar du med att stå i klacken?
– Det är en sådan god stämning, och det är väldigt roligt. Sedan höjs matchpulsen, och man är med i matchen på ett helt annat sätt från klacken. Det känns nästan som att man är på plan själv.

Kan du beskriva känslan i klacken när den är som bäst, till exempel på väg mot en seger?
– Känslan då är riktigt skön. När man hör att sången ekar på läktarna på Örjans, och att spelarna reagerar därefter. Då är känslan att man har varit delaktig att ta de där tre poängen. Jag tror också att en bra klack kan göra väldigt mycket positivt för spelarna på plan, det blir ett extra bränsle.

Lowe ser också fram emot en spännande säsong i superettan, med många heta matcher.

– Det ska bli roligt, med så många korta bortaresor, hallandsderbyn och så vidare. Dessutom är det ju alltid roligare när vi vinner oftare, vilket vi lär göra i år.

Vilket är ditt bästa HBK-minne?
– Som aktiv supporter måste det vara kvalsegern mot Helsingborg. Första matchen på Örjans vall var jag sjukt nervös, men ju längre matchen led kände man hur pulsen ökade, och att arenan till slut kokade.

– Och sedan returen i Helsingborg, när vi står bakom målet när Mathisen skruvar in segermålet. Det var eufori, den glädjen var riktigt sjuk.