Halmstads Laxacup lanserar parafotbollscup

I sommar växer HBK:s egen ungdomsturnering Halmstads Laxacup. Det är sedan en tid tillbaka klart att en parafotbollsturnering kommer att rivstarta fotbollsfesten i sommar.

- Det känns jätteroligt att vi får till det här. Vi har haft ambitionen i flera år att kunna visa upp oss mer på hemmaplan, och det ska bli väldigt kul, säger Roger Ekström, ansvarig hos HBK:s Fotboll för alla-verksamhet.


Den extra turneringen kommer kickstarta hela turneringen, i och med att den börjar dagen innan den ordinarie cupen. Slutspelet går sedan dagen efter, mitt i det övriga cupmyllret på Sannarpsfältet.


- Det betyder mycket för vår verksamhet att vi gör detta, och vi hoppas att vi kan få hit föreningar som inte varit här och spelat tidigare, och att de får se Halmstad från sin bästa sida, säger Roger.


HBK FFA hade i vintras sin första egna turnering, när man arrangerade Kombicupen.


- Det gick superbra, och alla besökande lag verkade nöjda.Trots att det var kort varsel fick vi god uppslutning, och vi kan hoppas på något liknande i sommar.


Och Roger tror att den nya delen av Laxacupen har stor potential att växa.


- Jag hoppas såklart på att vi får många lag redan i år, så vi får bra fotboll i alla tre klasser vi erbjuder, men jag tror också att den här turneringen möjlighet att bli ännu större till nästa år.