Aggressiviteten kan bli nyckeln mot Elfsborg

I genrepet innan seriestarten om en vecka möter HBK i dag IF Elfsborg borta. Mot ett bra allsvenskt lag tror Igor Krulj att aggressiviteten kan bli nyckeln för HBK.- De ska inte få mycket tid med bollen, säger han.
I dag väntar, bortsett cupmötet mot AIK, HBK:s tuffaste motståndare under försäsongen. IF Elfsborg slutade åtta i Allsvenskan förra säsongen, men har haft det tufft under våren, bland annat med förluster mot Hammarby och Gais i Svenska cupen. Men Igor Krulj har respekt för Boråslaget.

- Det är ett bra och spelskickligt lag, som vill föra matchen. De har många lag intressanta individuella spelare som är duktiga i matchavgörande lägen.

Men fokus till matchen blir, som så ofta annars, främst på det egna spelet.

- Vi ska ha en tro på vårt spel, det vi vill och vilka ytor vi vill komma åt. Sedan måste vi höja oss i duellspelet och hålla ihop lagdelarna bättre jämfört med senast.

En viktig bit är också att se till att vara aggressiva, och pressa ett Elfsborg som kommer vilja ha mycket boll.

- Det är viktigt att laget är starkt, att vi täcker ytor tillsammans som ett lag, och är aggressiva. Vi ska inte ge de mycket tid med bollen, och framför allt inte mycket tid för att ta beslut.

- Offensivt gäller det att vi utnyttjar de ytor de öppnar upp, för att komma till omställningar och längre anfall.

Det blir också en liten rockad i anfallsspelet jämfört med senast, eftersom båda de startande anfallarna inte är aktuella i dag. Tryggvi Hrafn Haraldsson är och spelar med det isländska U21-landslaget, och Gabriel Gudmundsson kan inte starta sedan smällen han drog på sig mot Trelleborg.

- Men "Gabbe" är ändå med i truppen, och han är väldigt nära att vara hundra procent. Sedan har vi bra bredd i anfallet med, Johan (Oremo), Kosuke (Kinoshita) och Rasmus (Wiedesheim-Paul) med i truppen. Så vi ser inga stora problem där, och vi kan fortfarande spela med ett tvåmannaanfall som vi vill och brukar.