HBK tippas bli trea

På Superettans upptaktsträff i Göteborg tippar alla tränarna utgången av serien. Ska man tro tränarna blir det en tredjeplats för HBK.
Det var en välbesökt upptaktsträff på Göteborgs landmärke Clarion Post. Varje lag hade två representanter som intervjuades på scen, i HBK:s fall Peter Larsson och Igor Krulj. Den senare var inte riktigt nöjd med lunchen utan "smet" över till ett närbeläget gatukök. Samma inställning till lunchen hade för övrigt såväl HBK:s utsände som Hallandspostens dito.

Nåväl, arrangörerna sparade det bästa till sist och slutpunkten på upptaktsträffen ägnades åt Halmstads BK och Helsingborgs IF, som möts på lördag i en stekhet premiär. Peter Larsson fick frågor kring HBK-spelarnas målbilder – "HBK GOALS" – av moderator Jesper Hussfelt.
– Vi vill vara transparenta och ett sätt att få en ännu närmare relation med våra fans är att vara öppna med vilka mål vi har för säsongen som grupp och som individer, konstaterade Peter.

Igor Krulj fick frågan om den övergripande målbilden, den om att ta klivet tillbaka till Allsvenskan igen. Han svarade diplomatiskt, men konstaterade kallt att målet är att vinna varje match som HBK spelar och konsekvensen blir ju i så fall avancemang.

Av tränarkollegorna tippas alltså HBK bli trea i serien, med GAIS och just Helsingborgs IF ovanför i tabellen.
– Det passar oss bra att inte äga det tydliga favoritskapet. Pressen ligger på Helsingborg efter att de har mobiliserat så hårt och bland annat lockat hem Andreas Granqvist, konstaterar Igor Krulj.
– Det kommer att bli en tight serie med många bra lag och spännande derbyn. Vi ser fram emot att de börjar om mindre än en vecka, summerar han.