U19 vann mot Blåvitt borta

U21 gjorde det i måndags och U19 gjorde det på torsdagskvällen – besegrade Blåvitt på Kamratgårdens fina hybridgräsmatta.
Efter en mållös första halvlek steg skyttekungen Alexander Johansson fram och dunkade dit 0-1. Ett för dagen förstärkt Blåvitt replikerade snabbt, men så gjorde även HBK genom Alexander ”Alle” Johansson. Segermålet, 1-2, med kvarten kvar var en riktig delikatess som föranleddes av ett solonummer och avslutades med att bollen säkert placerades i mål. Därmed målade Johansson för andra gången denna dag och tredje gången denna vecka.

HBK öppnade matchen bra och var närmast ledningsmålet, men tyvärr hamnade Alexander Johanssons avslut denna gång i insidan av stolpen. Under första halvlek var annars IFK Göteborg det bättre laget och hade några bra chanser om än ur kanske något snäva vinklar. En mållös första halvlek - mycket tack vare ett fint och uppoffrande HBK-försvar, några fina parader av burväktare Jönsson samt en IFK-stolpe ifrån att HBK skulle vara det lag som gick till pausledning.
– Vi gör en helt okej första halvlek, men släppte i perioder fram Blåvitt lite väl tätt inpå eget mål. Modet i det egna anfallsspelet var det dock inget fel på men även där fanns tydliga förbättringspunkter till den andra halvleken, kommenterade assisterande tränare Daniel Kaplinski.

Andra halvlek och ett hemmalag som behöver poängen de sista serieomgångarna medan bortalaget, Bollklubben, redan är klara för höstens slutspel och kunde spela mer avslappnat. Det syntes också då anfallsspelet var avslappnat och kvalitativt med många fina kombinationer medan försvarsspelet som alltid var kollektivt skickligt med hög arbetsmoral. HBK spelade upp sig ordentligt.

Tio minuter in i halvleken bröt Alexander Johansson en passning strax utanför straffområdet och satte säkert ledningsmålet för HBK. IFK replikerade dock bara minuterna senare. Det var dock inget som påverkade gästerna som fortsatte spela lugnt och avslappnat. Med kvarten kvar kom matchens delikatess. Crossboll från vänsterback Nils Hedström till en djupledslöpande Alexander Johansson. Soloräd och tre mittbackar och en målvakt senare låg bollen återigen i nät. Fem minuter tidigare hade planens två bästa spelare, Alexander Johansson och Erik Ahlstrand en fantastisk kombinationssekvens på ett tillslag där tvåmålsskytten avslutade med en vänsterkanon i kryssribban. Årets mål om det blivit utdelning den gången.

Matchen slutade 2-1 till Bollklubben som med det befäste serieledningen med sina nio vinster på de inledande tio seriematcherna. Härnäst väntar hemmamatch, förlagd på fina Sennans IP, då Falkenbergs FF gästar söndagen den 10 juni 14.00.

Tränare Johan Bergström avslutar:
– Jag har blivit lika imponerad som smått häpen i varenda seriematch den senaste tiden. Den extremt höga koncentrationsnivå, arbetsinsats och kvalité killarna visar varenda helg är att högakta. Inga ursäkter dom bara gasar. På den vägen besegrade vi idag IFK men har tidigare vunnit mot MFF, Elfsborg, Häcken, Kalmar för att nämna några denna säsongen. För att göra det krävs nära personbästa och killarna har lyckats snudda vid det näst intill varje gång. Roligt men förstås också motiverande att fortsätta göra bra saker och utveckla spelarna och spelet. All cred till killarna, dom gör ett fantastiskt jobb.

IFK Göteborg – HBK U19 1-2 (0-0)

Målen: 0-1 (55) Alexander Johansson. 1-1 (58). 1-2 (75) Alexander Johansson (Nils Hedström).

Startelvan: Emil Jönsson – Herman Johansson (65), Edvin Kurtulus, Isac Larsson (80), Nils Hedström – Philip Comnell (54), Axel Berggren (24), Erik Ahlstrand, Oskar Berggren – Alexander Johansson (87), Isac Harrysson.

Inhoppare: Albin Mazreku (in24-ut82), Mohammed Wasmy (54), Benjamin Lidh (65), Marcus Mori (80), Oliver Hintsa (82), Alex Jacobsson (87).