U17 förlorade mot serieledarna

Efter sju raka seriematcher utan förlust åkte HBK U17 till Bravida Arena på Hisingen för att mäta sig med serieledande BK Häcken. Då sprack sviten för bollklubbsgossarna som fick se sig besegrade med knappa 3-2, efter 0-0 i paus.
– En mycket god insats av laget som kollektiv och även de individuella prestationerna var på hög nivå, kommenterar tränaren Robert Nordström.

Första halvlek gick spelmässigt i 60-40 favör till de gulsvarta, men HBK hade ett visst målchansövertag. I andra halvlek så gör Häcken snabbt 1-0, men efter runt timman spelad  gör HBK två högkaratiga mål när först David Jyrkin drämmer till bollen med sin högerfot i krysset.

Nästa HBK-mål kom bara tre minuter senare när högerbacken Lirak Cakolli slog en väldigt fin djupledsboll till forwarden Jonathan Wadensten, som löpte ifrån sina två bevakare och ensam med målvakten bredsidade han kallt in 1-2.
– Två mycket fina mål, kommenterade Morgan Ljungkvist.

Tyvärr skulle Hisingslaget vända matchen igen genom att först kvittera till 2-2, för att i 88:e minuten göra 3-2 efter lite tveksamt försvarsspel av HBK:arna.
– Matchen kunde slutat hur som helst då vi hade lägen att avgöra innan deras trea, men så här är fotbollen. Vi är väldigt besvikna att vi inte fick med oss poäng mot serieledarna på bortaplan och det är ett gott tecken, säger Nordström.
– Imorgon kommer vi kunna tänka mer på den fina prestationen och ladda inför nästa match.

Nästa match är på hemmaplan mot Oddevold klockan 13.00 på lördag 2 juni, välkomna till Halmstad Arena då.

HBK har fyra matcher kvar av seriespelet och det är väldigt jämnt i tabellen som du kan titta på genom nedan länk.

BK Häcken U17 – HBK U17  3-2 (0-0)
1-0  (49), 1-1 (62) David Jyrkin, 1-2 (65) Jonathan Wadensten, 2-2 (69), 3-2 (88).

Laget: Max Johnsson – Lirak Cakolli (70), Benjamin Lidh, Taulant Peci, Johan Landen – Albin Branting (80), David Jyrkin (75), Nils Strandahl, Lucas Bresmar – Mohammad Alshalkadi (60-75) – Jonathan Wadensten. Avbytare: Nils Thelander (60), Oscar Murro (70), Oscar Svedin (80), Lion Ademi.