Två HBK:are representerar Sverige i U17-EM

Just nu spelas U17-EM i England och hittills har det blivit en vinst och en förlust för det svenska laget, som innefattar Isac Larsson och Simon Andersson från HBK. Nästa match är imorgon (torsdag) mot Portugal.

I turneringens första match mot Slovenien vann Sverige med 2-0 på St George´s Park efter en ganska övertygande insats. Sveriges mål gjordes av Fredrik Hammar och Benjamin Nygren i matchens första halvlek.


HBK:s Simon Andersson var stabil i målet och gjorde några fina ingripanden som räckte till en ”nolla”. Hans fjärde i rad med Elite Round inräknat. Sviten var nu uppe i över 300minuter utan ett enda insläppt mål, innan matchen mot Norge där det blev förlust.

– Vi tog ledningen med 1-0 och de första 35 minuterna är vi bra. Efter den inledande perioden hamnade vi lite för lågt och Norge tog över. Vi hade svårt att etablera anfallsspel och det kändes som att de fick energi när de kvitterade, berättar Isac Larsson som byttes in i den andra halvleken. Det var hans landslagsdebut i tävlingssammanhang.

– Det är klart att det var kul, en ära att representera sitt land. Det är något speciellt att dra på sig den svenska landslagströjan.


Imorgon möter Sverige det erkänt skickliga Portugal. Det är vinna eller försvinna eftersom två lag går vidare.

– Vi har allting att vinna.Båda lagen behöver vinna för att ta sig vidare och vi känner att vi inte har något att förlora.


För Isac Larsson har prio ett alltid varit fotboll och ett av hans mål är förstås landslagsspel.

– Att ta sig hit är en bra början och ett litet steg på vägen – ett delmål som går i uppfyllelse,kommenterar den mogne ynglingen som trots framgångarna inte glömmer bort skolan.

– Både från min och från HBK:s sida är det viktigt att klara skolan. Vi har ett bra samarbete mellan klubben och Sannarpsgymnasiet.


Isac trivs som fisken i vattnet borta i England och hoppas inte att turneringen tar slut redan imorgon.

– Vi är ett bra gäng, alla pratar med alla. Träningsanläggningarna är väldigt fina och förutsättningarna är perfekta, det är väldigt utvecklande.