28
Minuter
Mål!

Tre sköna poäng i Hallandsderbyt

Igor Krulj pratade innan matchen mot Varberg om att laget måste vara vakna redan i första halvlek. Han fick som han ville!
i årets Superettan har Kosuke Kinoshita varit vass i straffområdet. Det har blivit sex mål på tio matcher och han är på god väg mot sitt mål som han formulerade inför säsongen – 20 mål under säsongen.

I dagens match blev det ett äkta hattrick i första halvlek för japanen, tre mål som räckte till seger.

Det var dock Varberg som började vassast och skapade ett antal chanser, men i vanlig ordning var Malkolm Nilsson säker som sista utpost, liksom HBK:s mittförsvar som är svårforcerat. Målskyttet öppnades genom tveksamt ingripande av Eddie Tran, vars bakåtpassning nådde Kosuke Kinoshita som rundade målvakten Matthew Pyzdrowski. Även andra och tredje baljan för "Koske" föranleddes av tveksamheter i hemmaförsvaret. Det ska sägas att Kinoshitavar klinisk som exekutor, en precision som saknades i hemmalaget.

Efter första halvlek kändes segern klar, men Varberg chockstartade andra halvlek och det blev nervöst i bortalägret. Tidigare HBK:aren Perparim Beqaj visade att logiken om att gamla spelare ofta är vassa mot sitt forna lag. Han dundrade in 1-3 via ribban och lika snyggt gjorde kollegan Nahom Girmai Netabay som fick upp en väldig fart när han till slut avslutade med ett rungande skott utan chans för Malkolm Nilsson i HBK-kassen.

Resten av matchen blev nervös för HBK:arna på läktaren och på Cmore. HBK fick dock ett par lägen att utöka ledningen, men slutsiffrorna skrevs till 3-2. Vinst igen alltså och ingen förlust på de sju senaste matcherna.