Minuter
Gult kort
#0 Johan Oremo

Oavgjort i årets första derby

Rensningar på mållinjen flera gånger om räddade HBK från förlust mot Falkenberg. Matchen slutade 1-1 efter att HBK:s mål snyggt bredsidades in av Pontus Silfwer.

HBK har spelat upp sig jämfört med de två senaste förlusterna. Mer kämparglöd och vilja syntes hos spelarna, även om spelet emellanåt lämnade en del i övrigt att önska.

Trots att Falkenberg var nära 1-0 flera gånger om, bland annat genom Östlind som hotade, var det HBK som tog ledningen efter att Gudmundsson spelat fram till Silfwer som tryckte in bollen bakom Hampus Nilsson i FFF:s mål.

Efter HBK:s ledningsmål spelade hemmalaget upp sig. Innan ledningsmålet osade det katt flera gånger om, men efter målet hotade Gudmundsson flera gånger om, bland annat efter en snygg passning signerad Mathisen.

–Det är inte fullt rättvist att vi leder i paus, medgav dock HBK:s tränare Igor Krulj.

Kort efter ett friläge var det emellertid slutspelat för Gabbe. Efter att han blivit knockad av Karlssons armbåge, som nämnda Karlsson fick gult kort för, blev det ett byte i paus och en ispåse på bänken i andra halvlek.

– Han känner sig inte bra. Det där är ingen fotbollstackling. En sådan tackling hör inte hemma på en fotbollsplan, det är en rak jäkla satsning i skallen, kommenterade HBK-tränaren Igor Krulj efter matchen.

Andra halvlek inleddes med ett par halvchanser från HBK:s sida, bland annat kom nyinbytte Haraldsson loss från sin uppvaktning, men skottet från distans gick rakt på Hampus Nilsson i målet.

Falkenberg fick in en boll i mål, men blåstes av för offside, men HBK-ledningen blev allt mer och mer skör. Mathisen fick rensa ännu en boll på mållinjen, och på hörnan som kom därefter fick Malkolm Nilsson i HBK-målet boxa undan bollen för att freda sitt mål. Men efterföljande hörna skapade såpass stor kalabalik i straffområdet att en kvittering var ett faktum.

Efter 1-1-målet hade det kunnat sluta hur som helst. Bland annat hade Oremo en riktigt farlig nick på mål men FFF-målvakten vek inte ner sig, och matchen slutade 1-1. Därmed har HBK brutit Falkenbergs segersvit på fyra raka vinster, men mer än en poäng till HBK blev det inte denna regnruskiga första maj.

– Vi hade fantastiskt många lägen idag, vi har frilägen och straffsituationer. Vi hade inte riktigt skärpan och då kan man faktiskt förlora sådana här matcher. Det var böljande fotboll och båda lagen ville vinna, konstaterar Hasse Eklund, tränare i Falkenberg.

– Det öppnar upp sig ganska mycket i andra halvlek där vi spelar bättre. Tyvärr lyckas vi inte avgöra på våra två sista chanser där deras målvakt gör bra räddningar. Det är ett rättvist resultat till slut, som jag ser det. Detta var ett steg framåt, men vi har en hel del att jobba med, summerade Igor Krulj.