Igor Krulj om eftermiddagens motståndare

HBK och Öster har en hel del gemensamt. Dels är det föreningar med stolt tradition inom svensk fotboll och båda lagen hade högt uppställda ambitioner inför säsongen. Superettan började dock inte så bra, men såväl HBK som Öster är på gång.

HBK parkerar på sjätte plats i tabellen, trots två matcher färre spelade än många av konkurrenterna. Öster,å sin sida, återfinns på tionde plats (en match mer spelad än HBK). Viktiga poäng på spel således i eftermiddag på Örjans vall.


I Öster är viktige Stefan Karlsson är tillbaka efter sin avstängning. I övrigt spås tränare Christian Järdler använda samma uppställning som senast då laget förlorade försmädligt mot Gaistrots spelövertag.


Christian Järdler, tänker ni? Ja, det är ytterbacken med förflutet i HBK som har inlett en tränarkarriär.Laget innefattar två ytterligare HBK-bekantingar – Oliver Silverholt och målvakten Robin Malmkvist.


I HBK är Gabriel Gudmundsson tillbaka efter sin avstängning. Tillbaka i truppen är även Kosuke Kinoshita efter en mindre blödning ovanför ena knäet. Igor Krulj vill i vanlig ordning inte bjuda motståndarna på fördelen att veta startelvan, men konstaterar att det inte är en vild gissning att Gabriel Gudmundsson får plats i startuppställningen.

– Han betyder mycket för oss. "Gabbe" är ett ständigt hot och är ju i bra form efter två mål senast han spelade (mot Värnamo, reds. anm.).


Andreas Hadenius utgår från truppen på grund av skada, liksom onsdagens startspelare Emil Tot Wikström som har skadekänning i sitt knä.


Vad har ni pratat om efter matchen senast mot Landskrona?

– Vi måste få till större rörlighet och inte bli så statiska i anfallsspelet. Defensivt har vi pratat om att göra saker tillsammans på planen, kliva upp tillsammans och vara mer samspelta i defensiven generellt sett.


Ni är dock väldigt svåra att göra mål på, ska sägas.

– Ja, så är det och den trenden hoppas jag fortsätter i eftermiddag.


Vad kan du säga om dagens motståndare?

– De har fått igång spelet på sistone. Liridon Silka på Östers mittfält är duktig som spelfördelare och de har även box- och djupledsspelare längst fram som vi måste se upp med. De försöker göra lite platsbyten i offensiven, gillar att hålla i bollen men räds inte att slå långt.


Hur ska ni hota Öster?

– Jag vi se större variation i vårt anfallsspel, bättre rörlighet och skapa fler två-mot-ett-lägen i offensiven. Där är vi starka med våra snabba offensiva spelare.


Lagen

HBK (prel.): Malkolm Nilsson – Jesper Westerberg, Peter Larsson, Alexander Berntsson, Thomas Boakye – Pontus Silfwer, Höskuldur Gunnlaugsson, Marcus Mathisen – Gabriel Gudmundsson, Kosuke Kinoshita, Tryggvi Hrafn Haraldsson.


Öster (prel.): Robin Malmkvist – Stefan Karlsson, Fredrik Lundgren, Månz Karlsson, Oliver Silverholt – Jonathan Drott, Liridon Silka, Carl Johansson, Simon Helg – David Johannesson, Admir Bajrovic.