Fjärde raka mot Landskrona ikväll?

Tre raka segrar och en intensiv vecka når sin mittpunkt ikväll genom match mot Landskrona på bortaplan. Igor Krulj kommer att göra förändringar i truppen mot senast, bland annat är Gabriel Gudmundsson avstängd.
Senast Landskrona och HBK möttes var i Superettan 2012. Matchen slutade 1-1 på Örjans vall efter att Baldvinsson gett hemmalaget ledningen. En ledning som Fredrik Liverstam, då i Landskrona, kvitterade.

Det finns ett flertal spelare genom åren som har representerat båda klubbarna, bland annat Jesper Westerberg som tillhörde BoIS 2003-2005, samt 2009-2010. Jesper noterades för 31 matcher i den randiga tröjan varav 30 kom under hans andra sejour. Även Rasmus Wiedesheim Paul, som är med i dagens HBK-trupp, har spelat i båda klubbarna genom utlåning till Landskrona BoIS under våren 2017.

HBK:s assisterande tränare Billy Magnusson har ett förflutet i den skånska klubben. Efter flera år som såväl spelare och ledare i olika uppdrag lämnade Billy BoIS efter säsongen 2016. Sedan dess har han varit i Halmstad.

Landskrona har blandat och gett hittills under säsongen. BoIS bara har tagit en poäng på de tre senaste matcherna. De såg starka ut mot Helsingborg i derbyt för en dryg vecka sedan, men förlorade senast mot Frej i en blek insats. Adi Nalic är frisk och Igor Arsenijevic är tillbaka från avstängning, men Landskronas tränare Agim Sopi får klara sig utan Måns Ekvall och Philip Andersson mot HBK. Lagkaptenen Philip Andersson är dessutom avstängd.
– Jag har lite att tänka på, konstaterar BoIS-tränaren.

I HBK-lägret har alltså Billy Magnusson extra bra koll på kvällens motståndare efter många år i klubben. En fördel för HBK i scoutingen?
– Det är klart att det kan vara en liten fördel eftersom jag har tränat många av deras spelare. Vi har förberett oss på samma sätt som vanligt, men det är klart att jag kan tipsa lite mer kring individuella kvaliteter än vanligt, konstaterar han.

Landskrona spelar enligt Billy med en hög press och en anfallsinriktad fotboll. På hemmaplan har man presterat fin fotboll, desto större utmaningar på bortaplan.
– Bois har generellt sett ett bra grundspel. Stommen i laget har varit i klubben i många år, jag har haft flera av spelarna från juniorlagen och uppåt. Det är ett samspelt lag som tror på sitt eget spel, menar Billy och tillägger med eftertryck:
– Det är vårt eget spel som avgör om vi vinner matcher.

Apropå det egna spelet. Hur vill du se HBK uppträda ikväll?

– Vi hoppas att vi ska uppträda som mot Gefle där vi styrde spelet, även i första halvlek mot Gais. Vi vill se bra anfallsfotboll på offensiv planhalva.


I båda lagen kommer tränarna behöva göra en del rockader i startelvan kontra matchen senast. i HBK:s fall är den tydligaste förändringen att tvåmålsskytten senast – Gabriel Gudmundsson – är avstängd efter att ha dragit på sig tre varningar i serien hittills.
– Det är inte konstigt att det ackumuleras varningar som får konsekvenser efter en tredjedel av serien. Dessutom finns de spelare som är småskadade eller slitna efter flitigt matchande under den senaste tiden. Vi har ju Öster redan på söndag, så vi måste matcha laget smart, menar Billy.

Lagen

HBK (preliminärt): Malkolm Nilsson – Jesper Westerberg, Peter Larsson, Alexander Berntsson, Thomas Boakye – Jonathan Svedberg, Höskuldur Gunnlaugsson, Pontus Silfwer – Kosuke Kinoshita, Johan Oremo, Tryggvi Hrafn Haraldsson.


Landskrona: (prel.) Amr Kaddoura – Dennis Olofsson, Philip Ljung, Viktor Svensson, Alexander Tkacz – Monday Samuel, Igor Arsenijevic – Filip Pivkovski, Adi Nalic, Edafe Egbedi – Sadat Karim.