Damerna vände och vann!

På ett soligt och väldigt varmt Halmstad Arena tog damerna idag emot Eskilsminne. Det blev en svängig match som HBK vann med 5-4.

Gästerna tog ledningen på ett slumpartat inlägg som letade sig in i mål i målvakten Emma Orrdals övre högra hörn.

– Vi lyckades dock kvittera till 1-1 i den 26:e minuten genom Linn Eskilsson som höll sig framme på ett påpassligt sätt, konstaterar Stefan Jönsson, tränare i HBK.

Därefter tar gästerna på nytt ledningen och HBK går till pausvila med underläge 1-2. Gästernas ledning utökades till 1-3 en bit in i andra halvlek och då talade inte mycket för HBK.

Men tjejerna ville annat och med några nya pigga spelare inbytta reste sig HBK på nio och gick på knock. All energi som tidigare saknats, infann sig plötsligt och i den 62:a minuten reducerar Alexandra Hellekant till 2-3. Bara tre minuter senare gör Ellie Nielsen 3-3 på ett fin passning snett inåt bakåt, skottet från Ellie sitter distinkt i målets högra nedre hörn, mycket snyggt.

Moa Karlsson gör sedan 4-3 och Linn Eskilsson gör sitt andra mål för dagen när hon sätter 5-3 i 87:e minuten. Gästerna reducerar till 5-4, men närmre än så kommer man inte.

– En mycket stark vändning av våra tjejer, som aldrig gav upp, myser tränare Jönsson.