A-lagspelare gästade ungdomslagen

Förra veckan medverkade våra herrspelare under flertalet av ungdomslagens träningar. Samtliga pojk- och flicklag kommer under året att få besök av våra seniorspelare. Det är en del av det fadderskapsprogram som finns mellan ungdomslagen och våra herr- och damspelare.

– Vi vill skapa starka band mellan våra representationslag och ungdomslag. Att A-spelarna är ute i verksamheten bland våra ungdomsspelare och ledare, medför en ”Vi-känsla” i föreningen, säger ungdomsansvarige Stefan Mildaeus.


När de dessutom delar med sig av sina egna erfarenheter så kan det bidra till ungdomarnas fotbollsmässiga utveckling, fortsätter han.


Det var glada miner hos både A- och U-spelare på Sannarpsfältet under dagarna två förra veckan. Stämningen var på topp då två till tre A-lagspelare per ungdomslag ledde träningen och svarade på frågor från nyfikna HBK-ungdomar. Frågestunden bjöd i flera av de yngsta lagen på varierande spörsmål till A-spelarna. Allt ifrån ”vem är lagets bästa frisparksskytt” till ”hur ofta byter ni frisyr”.


Johan Oremo, som gästade U15–pojk, var positiv:

– En dag som denna ger mycket positiv energi. Man vet ju själv hur inspirerande det var när A-lagsspelare kom ner till träningen när man var liten grabb. Det skapade förebilder som du sedan ville följa nere på A-lagsmatcherna.


HBK:s fadderskap handlar om just det, att skapa en förbindelse mellan de yngre och äldre spelarna som stärker relationer i klubben. Det var också tydligt att ledarna var nöjda med A-spelarnas närvaro.

– Spelarna bjuder verkligen på sig själva och lägger tid på att ge tips till våra spelare. En positiv upplevelse på alla sätt, uttryckte sig exempelvis ungdomstränaren Adam Kihlman.


Nedan ser ni bildspel från de praktiska träningarna på Sannarp förra veckan: