”Vi är stabila just nu”

Marcus Mathisen är den mångsidige mittfältaren som även fungerar i backlinjen. Han avgjorde senast mot Helsingborg, dags igen den 14:e juni?
Marcus flyttade till Halmstad 2016 från Köpenhamn och har verkligen hittat rätt i västkuststaden. Han är peppad på vad framtiden har att erbjuda.


Vad tycker du om säsongen hittills?

– Vi började dåligt de tre första matcherna, men det känns som att vi har repat oss och bytt strategi. Efter det har vi inte förlorat en enda match så vi är jäkligt stabila nu.


Och din egen insats?

– Jag har inte spelat jättemycket på senaste så det är förstås lite tråkigt. Men det viktigaste är att de går bra för laget, och nu när vi vunnit så mycket blir det svårare att få speltid såklart. Man vill inte ändra en vinnande strategi. Men det gäller att vara öppen och ta de chanser som kommer.


Vad saknar du i spelet?

– När det gäller min egen prestation gäller det  att ta fler chanser, men jag tror mest att det handlar om otur att jag inte fått spela mer. När det gäller lagets insats däremot måste vi börja spela bra redan i första halvlek. Vi kommer ofta igång först i andra och det är för sent.


Var Superettan svårare än ni trodde?

– Det var bättre lag än vad det varit förut, helt klart. Lag som Örgryte, AFC och Falkenberg har presterat bättre än vad alla förväntade sig. Men vi har goda chanser, det är bara att köra på!


Ditt mål innan säsongen var; "Jag ska ha topp 3 högst passningsprocent i Superettan"– har du lyckats känner du?

– Nej, tyvärr har jag inte lyckats med det. Men det kommer förhoppningsvis.


Ni har fyra matcher på kort tid nu, intensivt, hur förbereder ni er?

– Vi har gjort många matcher under kort period förut, så det klarar vi. Vi tar det lite lugnare med träningar och ser till att äta och sova bra.


VM startar snart i Ryssland, hur ska du följa det?

Eftersom jag är från Danmark kommer jag följa både Sverige och Danmark, det ska bli kul att se hur det går! Överlag tycker jag mycket om att titta på fotboll så jag kommer att följa allt med spänning.


Vad tror du om Danmark respektive Sveriges chanser?

– Jag vågar inte hoppas på något när det gäller Danmark, men de har fått en helt okej grupp. Sverige känns mer lovande även om de fått en lite svårare grupp.