U19 fortsatt i serieledning

Spelplats för dagen var Sennans IP som bjöd på fin inramning som vanligt. Gästande Falkenbergs FF tog ledningen, men Alexander Johansson målade dubbelt innan paus för HBK. FFF lyckades dock kvittera och matchen slutade oavgjort.
Värmen låg tung över Sennans IP, något som tillsynes också påverkade matchtempot. Det var ett FFF som jagade slutspelsplats och ett HBK som ville försvara serieledningen i U19-allsvenskan. Bortalaget öppnade målskyttet efter en fin nick direkt i mål på hörna. Vattenpaus efter 22 minuter och hemmalaget fick chans att prata ihop sig.

Efter halvtimmen spelad kunde Alexander Johansson löpa sig fri. Som den skytteligaledare han är gjorde han inget misstag, utan placerade säkert in kvitteringen. Tolv minuter senare var det dags igen. Philip Comnell hittade Johansson ute till vänster om straffområdet - ”Alle” drev in bollen i planen, förbi tre FF-spelare, och satte även denna gång behärskat bollen i mål.  2-1 ledning i paus, trots mer att önska.

Efter paus jagade FFF kvittering och fick utdelning tio minuter in i halvleken. 2-2 efter slarvigt och passivt försvarsspel. Bollklubben spelade dock upp sig ju längre matchen led och tog över tillställningen. FFF stack upp i kontring några gånger, men annars var det HBK som satte tryck mot bortamålet. 3-2 låg i luften, men trots frilägen och ribbträff stannade siffrorna vid 2-2.
– Ingen av våra bättre insatser och sett till matchbilden är det kanske rättvist med delad poäng. Vi spelade upp oss i den andra halvleken och borde gjort minst ett par mål till. Däremot leder vi fortfarande serien och hoppas i de två avslutande matcherna kunna höja oss några snäpp. Avslutningsvis ett stort tack till Sennans IF och det fina bemötande och arrangemang de stod för även i år, väldigt roligt att komma hit, konstaterar tränare Johan Bergström.

HBK U19 – Falkenbergs FF 2-2 (2-1)
Målen: 0-1 (21). 1-1 (30) Alexander Johansson (Marcus Mori). 2-1 (42) Alexander Johansson (Philip Comnell). 2-2 (55).

Startelvan: Hugo Kjellsson – Lucas Bresmar, Benjamin Lidh, Marcus Mori, Nils Hedström – Philip Comnell, Oskar Berggren (71), Albin Mazreku (60), Alex Jacobsson (60) – Mohammed Wasmy, Alexander Johansson (45).

Inhoppare: Axel Berggren (45), Erik Ahlstrand (60), Jacob Olsson (60), Herman Johansson (71).