UT:  #10 Gabriel Gudmundsson  -  IN:  #11 Tryggvi Hrafn Haraldsson.

Minuter
Mål!
#77 Zurab Tsiskaridze

Svedberg briljerade i segern mot AFC

Ett mål och en assist blev summan av kardemumman för Jonathan Svedberg, som såg till att HBK fick med sig segern mot toppkonkurrenten AFC Eskilstuna.
Tio raka matcher utan förlust är något HBK kan stoltsera med efter segern mot AFC, men det började i uppförsbacke.

AFC inledde bäst, med mycket bollinnehav. Camara fick tidigt till ett skott, bollen touchade en HBK-försvarare ut till en hörna. Det blev en rörig hörna för HBK, och till slut fick Tsiskaridze träff på bollen. Den gick oturligt nog på försvarande Peter Larsson och in i mål.

Men matchen var inte slut där, långt ifrån. HBK ryckte upp sig rejält och kvitteringen kom lite mer än tio minuter senare, även detta efter en något rörig situation. Japanen "Koske" Kinoshita fick snyggt fram bollen till Jonathan Svedberg som kunde trycka in 1-1 efter att målvakten Curci tvekat en smula.

HBK fortsatte skapa farligheter i första halvlek. Marcus Mathisen fick till en fin träff från distans, men målvakten hade fri sikt och kunde rädda. Därefter skapade HBK en dubbelchans genom ett samarbete mellan "Gabbe" Gudmundsson, Kinoshita och Svedberg. Men det stod trots allt 1-1 på resultattavlan när domaren blåste för paus på Örjans vall.

I paus gjorde HBK också sitt första byte, ut gick Gabbe, som fick en smäll i första, och in kom vindsnabbe (han också) Tryggvi Haraldsson.

Om AFC inledde första halvlek på ett dominant sätt så var det omvända roller i andra halvlek. HBK skapade chanser genom Mathisen och Svedberg inom loppet av bara några minuter.

Och så kom 2-1-målet. Jesper Westerberg drog upp ett anfall på högerkanten, passade fram till Svedberg som briljant levererade bollen vidare till Höskuldur "Höggi" Gunnlaugsson som kunde trycka in segermålet. Stort jubel i hemmalägret.

AFC hade ett par möjligheter till kvittering, den hetaste på tilläggstid då man vaskat fram ett riktigt farligt frisparksläge precis utanför straffområdet, ganska rakt framifrån. Avslutet var på ren svenska superdåligt, allt annat än Ronaldo... Matchen slutade med seger för HBK, som därmed klättrar till andra plats i tabellen.
– Vi spelade bra idag, en gedigen laginsats, kommenterar Igor Kulj.
– Det är tre matcher som har spelats på en vecka och vi har tagit sju av nio poäng, rätt poäng dessutom eftersom vi vunnit mot toppkonkurrenterna HIF och AFC som är viktiga att ta poäng mot. Att vi ligger på allsvensk plats nu är ett bevis på att vi är på rätt väg och att spelet utvecklas åt rätt håll.