Svår bortamatch mitt i VM-yran

Hela Sverige pratar om Jannes landslag och förstås om det som har hänt runt Jimmy Durmaz. För HBK riktas blickarna dock mot Borlänge och kvällens match mot nykomlingarna Brage.
Det är positiva tongångar i Borlänge, stadens fotbollsstolthet. Nykomlingarna Brage har två raka segrar och befinner sig på sjätte plats i tabellen. Laget tränas av den gamle allsvenske bekantingen Klebér Saarenpää som är nöjd med säsongen hittills.
– Jag har en jättebra känsla. Två raka segrar, och så ska det bli skönt att komma hem och spela på hemmaplan, konstaterar han.

I HBK saknas som bekant anfallaren Gabriel Gudmundsson på grund av skada. På skadelistan finns sedan tidigare knäskadade Emil Tot Wikström och ljumskskadade Andreas Hadenius. Däremot är backen Thomas Boakye åter tillgänglig i truppen.
– "Gabbe" är inte helt återställd och vi väljer att inte chansa. Vi tror och hoppas att han är tillbaka mot Jönköping i nästa omgång, berättar Igor Krulj, HBK:s tränare.

Inga av de skadade spelarna hängde med i bussen norrut när den körde från Örjans vall igår.
– De som är skadade sköter sin rehab bäst på plats hemma på Örjans vall, förklarar Igor.

Brage är ett bra spelande lag som byter formation beroende på om de anfaller eller försvarar. Dessutom finns giftige Marcus Astvald och Robbin Sellin i offensiven.
– Mycket i Brages anfallsspel kretsar kring dem. De har presterat bra och det är verkligen ingen enkel match, kommenterar Igor.

Det är konstgräs som gäller på Domnarvsvallen, något som inte påverkar HBK:arna enligt Krulj.
– Det är skillnad mot vanligt gräs, men det är inget som vi lägger någon vikt vid. Vi har presterat bra på konstgräs tidigare och den unga generationen är vana vid konstgräs.

På skadelistan i Brage finns fortfarande mittbacken Mattias Liljestrand (överansträngning vad). Sedan hoppas hemmalaget att spelare som har varit sjuka i veckan ska vara tillgängliga ikväll, det är dock osäkert i skrivandets stund. Anfallslånet från Djurgården, Mihlali Mayambela, är tillbaka och redo för spel.

Såhär säger tränare Saarenpää om matchen mot HBK:
– Det blir en högkvalitativ match. HBK är obesegrade de tio senaste och har börjat komma igång. Det är en motståndare med hög kvalitet.

Laget

HBK (preliminärt): Malkolm Nilsson – Jesper Westerberg, Peter Larsson, Alexander Berntsson, Thomas Boakye – Marcus Mathisen, Jonathan Svedberg, Pontus Silfwer – Höskuldur Gunnlaugsson, Kosuke Kinoshita, Tryggvi Hrafn Haraldsson.


Brage (preliminärt): Peter Rosendal – Simon Stenberg, Alexander Zetterström, Carlos Garcia, Pontus Hindrikes – Robbin Sellin, Oscar Lundin, Benjamin Hjertstrand, Anton Lundin – Simon Alexandersson, Marcus Astvald.