Oavgjort med andan i halsen

Ett skade- och avstängningsdrabbat HBK chockades av bottenlaget Frej, som lyckades ta ledningen och dessutom utöka den. HBK lyckades dock peta in en kvittering till slut och undvek därmed ett fiasko.
Matchen mot IK Frej Täby blev till slut den åttonde raka matchen utan förlust för HBK, men det såg riktigt illa ut för hemmalaget under stora delar av matchen. Trots att HBK fick in en boll i mål redan i andra matchminuten, som emellertid blåstes av för offside, och hade mycket boll i den första halvleken var det Frej som tog ledningen efter 30 minuters spel.

Farlige Joakim Runnemo fintade bort Gunnlaugsson och skickade in bollen mot målet där Mattias Bouvin kunde stöta in bollen i mål. Till råga på allt lyckades Dusan Jajic utöka bortalagets ledning i 68:e minuten.

Frejs målvakt Hampus Elgán räddade sitt lag flera gånger om, och passade även på att dra ut på tiden när han fick ta hand om bollen. Han fick dock inte hålla nollan utan HBK:s reducering kom efter en frispark som Gunnlaugsson slog in mot målet och som Mathisen så småningom kunde nicka in.

Samme Mathisen var nära att bli syndabock fyra minuter senare då han orsakade en straff.  Runnemo tryckte bollen stenhårt i stolpen och ut. Vad som hade kunnat bli spiken i kistan blev istället ny energi för hemmalaget.
HBK:s supermålskytt Kosuke Kinoshita fick Örjans vall att jubla när kvitteringen kom ungefär tio minuter senare. HBK tryckte på för ett ledningsmål, med inhopparna Isac Harrysson och Oscar Petersson som fick visa upp sig, men matchen slutade 2-2.
– Jag är stolt över killarna, det har skett en del rockader inför matchen. Det var två slarviga aktioner som föranledde deras mål, men att hämta upp det och vara obesegrade för åttonde raka matchen är bra, konstaterade Igor Krulj.