HBKTV: Vi hälsar på hos Peter Larsson

Förra säsongen var han lagkapten i Helsingborgs IF. I år har han samma funktion i HBK. På torsdag ställs han mot sitt gamla lag. Nervöst? Inte alls, menar Peter.

I HIF hann mittbacken Peter Larsson med att vinna såväl SM-guld som Svenska cupen (båda 2011) men också att trilla ur allsvenskan. Att

det blev HBK inför årets säsong var ingen större skräll eftersom familjen flyttade till  Halmstad redan 2016. Han återvände därmed till den klubb som han representerade mellan 2004 och 2008, när han värvades av danska storklubben FC Köpenhamn.
– Det känns som att komma hem och jag har en lite annan roll nu än när jag var yngre. Det viktiga är att stötta laget och klubben så mycket jag kan, det är inte samma fokus på min egen utveckling, konstaterar han.

Trots att han säger sig inte fokusera så mycket på sin egen utveckling har spelet varit imponerande hittills. HBK har varit svåra att göra mål på och Peter Larsson har varit en stark kugge i försvarsspelet. Han har även en inställning som smittar av sig på omgivningen.

På torsdag är det alltså dags för "Årets match" – en drabbning mot gamla lagkamraterna.
– Det vore kul att göra mål på Pär Hansson, det har jag gjort många gånger på träningen, skojar Peter Larsson.

Länk till HBKTV-klippet: