HBK U17 till SM-serien i höst

HBK U17 hamnar på femte eller sjätte plats i U17-Allsvenskan Södra "vår" 2018, det står klart efter en storartad insats i Norrköping då laget höll nollan och segrade med 1-0.
– Att bara förlora tre av tretton matcher mot så kvalificerat motstånd som det är i söderserien är ett väldigt fint kvitto på hur mycket spelarna har utvecklats senaste åren, säger Robert Nordström.
– Att vi nu i höst spelar i högsta serien i U21, U19 och U17 är såklart ett bevis på hur bra våra ledare och spelare har jobbat de senaste tio åren inom akademi och ungdom, man kan naturligtvis ha tur eller otur i en match eller två, men sett över tid får man oftast det man förtjänar, fortsätter han.

HBK U19 vinner fantastiskt nog sin serie och U17 har just nu Norrköping, Kalmar, Malmö FF  och Göteborg bakom i tabellen.
– Det känns såklart väldigt bra att vi säkrat upp toppmatcher för spelarna hela hösten, konstaterar Nordström.

Matchen i Norrköping avgjordes när en halvtimme var spelad. Efter en fin spelvändning hade Johan Gudmundsson bollen på högerkanten, utmanade inåt i plan
men spelade utåt till en överlappande högerback i form av Eric Svensson. Han slog bollen på ett tillslag som blev till ett fint inlägg som Jonathan Wadensten förpassade i mål.
– Beröm till alla efter den här
matchen mot starkt motstånd, säger Tony Andersson i HBK-staben som tillsammans med Tomas Carlsson, Morgan Ljungkvist och Robert Nordström är ledare i U17.

IFK Norrköping U17-HBK U 17  0-1
Mål (30), Jonathan Wadensten.

Laget: Max Johnsson-Eric Svensson, Gabriel Wallentin, Taulant Peci, Lucas Bresmar-Johan Gudmundsson, David Jyrkin (84), Benjamin Lidh, Nils Strandahl, Albin Branting (76)-Jonathan Wadensten. Avbytare: Mohammed Alshalkadi (76), Nils Thelander (84), Victor Håkansson, Zackarias Nilsson.