Spelarna laddade inför mötet med Degerfors

Imorgon smäller det, då drar säsongen igång igen efter sommaruppehållet med möte mellan HBK och Degerfors.

– Det känns jättekul att köra igång igen, speciellt i och med kampanjen slutsålt Örjan. Så jag tror hela laget är extra taggade hoppas på mycket folk. Jag har längtat länge, säger Oscar Petersson.


Spelartruppen har gemensamt en önskan om att dra mycket folk till Örjans vall och tillsammans skapa god stämning och ett tryck som leder laget till seger.

– Det är självklart en stor boost att ha så många av sina egna supportrar som möjligt på hemmaplan. Det tillför energi till oss. Förhoppningsvis blir det jobbigare för motståndarna att komma hit också, så vi vill ha så många som möjligt på plats. Vi vill lyfta laget tillsammans, säger Ivo Pekalski, som precis anslutit till truppen efter en tid i den engelska fotbollen i Oxford.

Pekalski är en av spelarna som har lite mer rutin, men eftersom han varit skadad en period behöver han några matcher i kroppen innan han är helt i form igen.


– Jag har jobbat länge med att komma tillbaka till fotbollsplanen och har tagit det steg för steg och dag för dag. Jag saknar lite matcher i kroppen, men jag är inte nöjd än och jag vill bli starkare och ännu bättre, säger han.

Motståndet står Degerfors för, ett lag som HBK besegrade under vårsäsongen, och som spelarna har bra koll på.

– Vi har gått igenom Degerfors och vet deras styrkor och svagheter. Vi känner oss redo för en ny match. Jag hoppas det kommer mycket folk som stöttar oss, och då ska vi bjuda tillbaka med bra resultat och prestation, säger Oscar Petersson.

– Självklart vill publiken se bra fotboll och vi vill också spela bra fotboll, men det blir inte alltid som man tänkt sig. Som supporter ska man komma till Örjans i både med- och motgång, men när det går tungt är det extra viktigt med den tolfte spelaren. Det viktigaste är att man bidrar från sina olika kanter, på plan och utanför. Vi vill ju bidra till att vi vinner, avslutar Ivo Pekalski.