Snart dags för omstart i Superettan

Senaste matchen i Superettan spelades för en månad sedan, på tisdag är det dags igen – den stora sommarmatchen på Örjans vall när Degerfors IF kommer på besök.
HBK har haft semester, men har sannerligen inte legat på latsidan. Förutom träning och träningsmatcher mot Crystal Palace och Varbergs Bois har spelarna engagerat sig i att marknadsföra omstarten på tisdag. Det kommer att hända en hel del på Örjans vall, många av initiativen kommer från spelarna själva.
– Det finns ett stort HBK-hjärta i spelartruppen och vi tycker att publiksnittet borde vara bättre. Vi ligger i toppen av serien och nu på tisdag kommer ett riktigt klassiskt lag hit, dessutom har vi mer som händer på Örjans än vanligt, berättar Jesper Westerberg som är initiativtagare till kampanjen #SlutsåltÖrjan.

Som ett led i kampanjen har HBK:arna försökt synas mer och imorgon lördag är ett sådant exempel. På Lilla torg bjuder HBK och Halmstad City in till "Uppladdning". Träffa spelarna, testa fotbollsrink, fotbolldart, speedshooting, hoppborg och delta i tävlingar, skattjakt m.m. Mellan kl. 11-15 kommer en maskot och minglar och delar ut godis till barnen (så långt lagret räcker).

Även på matchdagen kommer det att hända mer än vanligt.

– Vi jobbar för att skapa en ny känsla på arenan och bland annat kommer Christof Jeppsson & Lissy Rebecka Wik att uppträda innan matchstart. Tillsammans skapar vi en härlig stämning på vår fina arena och en känsla av gemenskap, stolthet och framgång, säger Susanne Nilsson, HBK:s klubbchef.