Igor Krulj hoppas att hela Örjans vall färgas blått

Idag drar Superettan äntligen igång igen för HBK:s del då man tar sig an svårslagna Degerfors på hemmaplan. 
HBK-spelarna hoppas på ett fullsatt Örjans och ett stort publikstöd när serien vänder och Superettan är igång igen. 
– Vi ser mycket fram emot att starta höstsäsongen. Alexander Johansson och Ivo Pekalski har kommit in och stärkt laget på och utanför planen. Dessutom är Andreas Hadenius och Emil Tot Wikström i full träning igen, berättar tränare Igor Krulj.

För motståndet står serieåttan Degerfors, som också blev HBK:s första motståndare i Superettan i år, i och med att premiären mot Helsingborg blev framskjuten. 

På bortaplan slutade det hela med en 2-1-seger för HBK, efter en kalasstart med två tidiga mål från Andreas Hadenius och Gabriel Gudmundsson. Förhoppningsvis kan det bli något liknande i hemmamötet. 
– Från vårt egna håll ska vi komma upp i så bra prestation som möjligt med ett snabbt anfallsspel och vara kompakta och förhoppningsvis bryta av Degerfors högt upp i banan, konstaterar Igor Krulj. 

Degerfors form har varit lite upp och ner de senaste matcherna. Matchen innan uppehållet vanns med 3-1, men de tre tidigare matcherna innebar förluster mot Falkenbergs FF och Helsingborg, samt kryss mot Gais.

Samtidigt har HBK också haft en liten formsvacka, 1-1 mot J-Södra och förlust borta mot Brage. Dessförinnan stoltserade klubben med tio raka matcher utan förlust. 

Nu hoppas HBK på ett slutsålt Örjans vall och en god stämning på läktaren. 
– Vi hoppas publiken kan skapa så bra stämning som det bara kan bli på Örjans vall. Jag hoppas det kommer många supportrar så Örjans vall är så blått som det bara går, säger tränare Igor Krulj som får klara sig utan sin playmaker Pontus Silfwer ikväll. Han dras med en lårskada. In kommer istället ynglingen Oscar Petersson som har imponerat på träningarna och i U21-laget. Oscar är en av alla talangfulla spelare född -99 i HBK:s trupp. Det kommer vara idel 90-talister på HBK:s mittfält i afton, men möjligen kommer sommarförvärvet Ivo Pekalski in under matchen och höjer medelåldern.

I Degerfors gäller det att se upp med skytteligaledaren Sargon Abraham som ju har kritat på för IFK Göteborg, dock spelar han ikväll. Det gör däremot inte Andreas Jansson, Filip Stankovic, Joel Daniel och Adrian Johansson. Såhär säger Degerfors tränare Stefan Jacobsson inför matchen:
– Det kommer att bli en tuff match naturligtvis men det är alltid lite ovisst i en första uppstart eller premiär, oavsett om det är höst eller vår. Vi har diskuterat och tittat på detaljer i vårt anfalls- och försvarsspel som vi ska tänka på och vi hoppas på att det på något sätt kan gå i lås och generera i poäng.

Det har varit en del diskussioner kring huruvida Sargon Abraham ska spela, trots att han har skrivit på för en annan klubb?
– Jag förstår inte alls det resonemanget. Han är ju vår spelare och presterar han så får han spela och presterar han inte så får han inte spela, det är inte svårare än så för alla spelare. Så länge Sargon finns i våra färger så spelar han för oss.

Såhär resonerar HBK:s tränare mo kvällens motstånd:
– Degerfors är ett passningsorienterat lag som vill spela med högt liggande wingbacks och spelskickliga innermittfältare. Det stora offensiva hotet är förstås Sargon Abraham.