HBK ska fortsätta kriga i toppen

Sommaruppehållet har nått sitt slut och snart är det dags för matcher igen. Både dam- och herrlaget håller till i toppen av sina tabeller och satsar på att vara kvar där även när säsongen är slut.
När sommaruppehållet tog vid parkerade HBK:s herrar på en fin tredjeplats i tabellen, efter en vårsäsong med både toppar och dalar.

Efter en knackig inledning gick laget samman och krigade till sig tio raka matcher utan förlust, vilket också gjorde att HBK kunde klättra i tabellen. Vårsäsongen avslutades ungefär som den började, lite sämre resultatmässigt, men ändå på en kvalplats och hopp om Allsvenskan.

– Poängmässigt är vi hyfsat nöjda, det är godkänt med topp tre. Målsättningen är att vi ska ligga där uppe. Spelmässigt vet vi att det finns mer att jobba med och vi vill vara mer spelförande, säger HBK:s lagkapten Peter Larsson.

Nu väntar andra halvan av Superettan. För HBK:s herrar är första matchen redan den 31:e juli – då man satsar på ett slutsålt Örjans vall.

– Nu har vi fått vara lediga och samla ny kraft. Vi är väldigt inspirerade att göra en bra höst och vi vill verkligen ta steget upp. Vi vill vara mer spelförande och fortsätta på det vi byggt upp under våren. Förhoppningsvis kan vi lyckas med vår målsättning, säger Peter Larsson.

Om HBK:s herrar upplevt både toppar och dalar under vårsäsongen har damerna fått det mesta att fungera. Laget ligger på andraplats i tabellen, med nio vinster och tre förlusten under våren.

– Vi är väldigt nöjda med spelet och resultatet. Att vi ligger på en andraplats som nykomlingar är vi väldigt nöjda med och vi har fått ihop gruppen bra med nya tränaren och allt, säger anfallaren Zara Jönsson.

För damerna dröjer det lite längre innan säsongen kickar igång igen. Det är först den 11 augusti som bortamatch mot Västra Karups IF väntar.

– Vi ska fokusera på att göra det lika bra som under våren. Hålla fokus och vara ödmjuka. Vi vill jobba ännu hårdare på träningarna så vi kan hänga på mot slutet. Vi är med i toppen och vill stanna kvar där, summerar Zara Jönsson.