HBK flyttar upp talang till A-truppen

Som femtonåring testade Alexander Johansson lyckan i Malmö FF, men återvände för något år sedan till HBK och har gått som tåget i U19-laget. Därför belönas han nu med ett A-lagskontrakt.
Alexander är fotbollsfostrad i HGH (Harplinge/Gullbrandstorp/Haverdal) men har alltså även representerat HBK och Malmö FF. Efter att ha plågats av en efterhängsen ryggskada har han, efter att ha blivit kvitt skadan, imponerat under säsongen. Han vann exempelvis skytteligan i U19-Allsvenskan Södra som nyligen avslutades.
– Skadan är läkt och jag tränare hårdare än någonsin, säger den sympatiske ynglingen som medger att det inte var ett enkelt steg att flytta till Malmö för att gå fotbollsgymnasiet  som femtonåring.
– Jag hade ingen aning om hur man lagade mat så det blev att jag gick igenom hela menyn på den lokala pizzerian, skrattar Alexander som idag har järnkoll på vad han stoppar i sig. Kosten och träningen – allting hänger ihop och han är fast besluten om att ge sig själv chansen att nå toppen.
– Första delmålet är att debutera i A-laget på Örjans vall, konstaterar han.

Igår togs första steget mot att realisera den drömmen genom att Alexander skrev på ett 3,5 års kontrakt med HBK. Igor Krulj är nöjd med tillskottet.
– Alexander har verkligen imponerat i U19 och tagit snabba kliv framåt i utvecklingen. Vi tror och hoppas mycket på honom.

När Alexander försvann till Malmö FF för tre år sedan sa HBK:s akademiansvarige Robert Nordström såhär:
– Vi håller kontakten med Alexander och är det så att han ändrar sig är han välkommen tillbaka till HBK.

Så blev det alltså.