Förlust för HBK U21 mot Öster

Det blev en något snöplig förlust på Sannarps gräs (eller var det gräs?) på tisdagskvällen. Trots att HBK i långa stunder var det bättre laget, blev det ändå förlust med 2-0 mot Öster.
HBK startade upp matchen bäst och Emil Tot Wikström kom till bra avslutslägen vid tre tillfällen, utan att kunna trycka dit den.

I övrigt vad de en jämn halvlek där båda lagen tog ut varandra och 0-0 stod sig i halvtid.
Matchbilden förändrades inte nämnvärt i andra, förrän i 76:e minuten då Öster tog ledningen genom Gustav Ahrn på en målvaktsretur. Samme Ahrn kunde också fastställa slutresultat till 2-0 i 82 min.
– Vi lyckas inte få hål på dem inledningsvis och i övrigt skapar vi inte tillräckligt många målchanser. Öster var effektivare idag och tog vara på sina möjligheter, konstaterar Alf Peterson i HBK:s tränarstab.

Halmstad Arenas A-plan brukar vara stenhård, men i dag var den som en savann i Afrika. Men det är ju, som bekant, lika för bägge lagen. HBK:s glädjeämne var en trygg Ivo Pekalski och en rivig Oscar Petersson.

Publiken fick även stifta bekantskap med den blott 17årige provspelaren Joel Sundström som fick chansen sista 25 minuterna. Han har innevarande säsong gjort 13 framträdande i Henke Larssons gamla klubb Högaborg, som huserar i division 2. Återstår om det blir flytt till ett annat HBK för Joel.

HBK U21-Öster IF 0-2 (0-0).
0-1 (76), 0-2 (82).
Laget: Simon Andersson - Herman Johansson, Andreas Hadenius, Isac Larsson,
Jacob Olsson, Isac Harrysson, Axel Berggren, Ivo Pekalski ( 60 ) Oscar Petersson,
Alexander Johansson, Emil Tot Wikström (58).
Avbytare: Philip Comnell (58) Joel Sundström (60), Gabriel Wallentin, Nils Hedström, Emil Jönsson