Viktig kamp om poäng när HBK Futsal tar emot Linköping

På söndag möts HBK Futsal och Linköping i en viktig strid i den nedre delen av tabellen. Båda lagen står inför matchen på fyra ihopsamlade poäng, och en seger blir därmed otroligt viktig – för båda lagen.  
– Det är viktigt  att plocka poäng, samtidigt som de SKA tappa poäng mot oss. Även om vi inte lyckas ta poäng, så finns det andra matcher, men då är risken att de drar ifrån, säger Raikan Jamal Taher.

HBK tar med sig två bra prestationer, dels senaste hemmamatchen mot topplaget Nacka där man tog sin första trepoängare, men också bortamatchen mot svenska mästarna Uddevalla, där man stressade motståndarna in i det sista, men tillslut förlorade.

– Vi ska spela så som vi har gjort de två senaste matcherna, då är jag säker på att det kommer komma ännu fler lägen än det gjorde mot Nacka och Uddevalla, som var svåra att skapa målchanser på, konstaterar Raikan. 

Lite mer exakt handlar det om att ligga rätt i positionerna och fortsätta på den inslagna vägen.

– Vi måste ligga rätt som vi har gjort de två senaste matcherna, defensivt har vi inte släppt igenom så många målchanser. Men Linköping kommer inte kunna såra oss på samma sätt om vi ligger rätt i position som vi har gjort i tidigare matcher. 

Matchen mot Linköping blir årets sista match för HBK Futsal, och blir slutet på ett år med höga toppar och några dalar. Förra säsongen gick ju laget upp i SFL, efter en kvaldramatik utan dess like, men säsongen hittills i högsta ligan har inte varit riktigt som laget önskat sig. 

– För HBK har det inte börjat exakt så som vi ville, vi har inte plockat så många poäng som vi borde ha plockat. Samtidigt är det svårt att säga hur ens egen prestation har varit, när det gått så dåligt. Man är inte helt nöjd med sin egen prestation. Men jag tror det blir bättre inför andra halvan av serien. Jag tror det kommer bli bättre än vi tror och vad vi hoppas också. Vi kommer plocka mycket mer poäng, det är jag helt hundra på, nu när vi har hittat rätt, säger Raikan.

Och för Halmstadbor som funderar på att komma till Halmstad Arena på söndag har Raikan en enda sak att förmedla: 

– Vi kommer plocka tre poäng, det är jag helt hundra på.