Veckans spelare: Gabriel Wallentin

Under säsongen har Gabriel Wallentin spelat för HBK:s U19- och U21-lag. Men fotbollsresan började när Gabriel var ungefär fyra, fem år i Trönninge. När han var yngre drömde han landslagsdrömmar och om att bli bäst i världen.  

– Det kanske var lite för högt. Men det var de drömmarna jag hade som liten. Nu drömmer jag att få spela i HBK. Att ta en startplats i A-laget. Sen får vi se vart det leder, säger Gabriel Wallentin.

Och fotbollen spelar en stor roll i Gabbes liv.

– Det betyder allt. Jag bygger mitt liv på det. Jag lägger upp allting efter fotbollen, sömn, kost vad jag gör med mina vänner, allt. Beroende på om jag har träning eller inte. Så jag anpassar hela mitt liv efter fotbollen. Jag har alltid hållit på med fotbollen. Därför vill jag bli bäst på det och då är det roligt.

Ett riktigt stort ögonblick i Gabriel Wallentins liv var när han gjorde debut i landslaget.

– Det var det största ögonblicket i mitt liv typ. Det var riktigt mäktigt att få gå ut där och sjunga Du gamla du fria, särskilt när det var så mycket publik. Det var en dröm som gick i uppfyllelse, trots att det är A-landslaget man vill till. Men man får börja någonstans.

Det var en träningslandskamp mot Finland, och Gabriel, som då var 15 år, fick göra debut från start. En annan händelse han alltid kommer minnas var när han fick provträna med Chelsea.

– Jag blev tillfrågad efter Elitlägret när jag var 15 år, och då åkte jag dit, tränade med dem och spelade en match med dem. Jag var där i tio dagar. Det var riktigt roligt. Allt är seriösare där. Träningarna är ungefär samma grej, förutom kvaliteten och upplägget är ungefär likadant. Men vad det finns för möjligheter i akademin skiljer sig jämfört med här, minns han.

– Det är dit jag vill komma, till en sån klubb. Det är där man kan utvecklas riktigt bra. Jag håller på Chelsea, så det är dit jag vill, jag håller dem högt.

Men om Gabbe inte hade hållit på med fotboll hade han kanske valt att spela ishockey.

– Jag tror jag hade valt hockey faktiskt. Jag tycker det verkar skitkul. Det är fartfyllt, det går undan. Det är hårt, med närkamper och det är kul tycker jag.