Storsatsning på Laxacupen 2019 – med hälsotema och Halmstadmilen

Den 25 – 28 juli 2019 går Laxacupen av stapeln. Turneringen fyller 40 år och nytt för 2019 är att cupen kommer ha ett övergripande hälsotema och att Halmstadmilen kommer flyttas till 27 juli.
2019 storsatsar vi på att bredda och utveckla Laxacupen, inte bara för deltagare utan också för besökare. Vi vill att Laxacupen ska vara mer än bara en fotbollsturnering, och därför satsar vi 2019 på ett helt nytt koncept för cupen.

Laxacupen är en populär turnering för ungdomslag från hela Sverige och lockar ca 200 lag varje sommar till Halmstad. Redan nu har vi fått in nästan 100 anmälningar, trots att det är nästan ett halvår kvar tills turneringen drar igång. 

Laxacupen fyller 40 år 2019 och vi vill nu växa, men också erbjuda mer än bara en fotbollsturnering. Cupen kommer att ha en tydlig inriktning mot hälsa och träning, för både deltagare och besökare. 

Under cupen kommer det därför att erbjudas hälsosam mat, träningspass för alla åldrar, seminarium (inom kost- och träningslära) och ett aktivitetsområde där barnen kan röra på sig och ha roligt. Nytt för 2019 är också att Kombihallen kommer att bli turneringens hjärta där vi samlar utställare, informationscenter och restaurang på ett och samma ställe.

– Vi gör egentligen om hela området och lägger till ett fullproppat aktivitetsprogram vid sidan om spelschemat. Allt för att öka känslan av fotbollsfest, men också för att erbjuda alla våra tillresta besökare en hälsohelg i fina Halmstad, säger Alice Midbratt, projektledare för Halmstads Laxacup.

För att få in ännu mer hälsofokus kring cuphelgen kommer även Halmstadmilen 2019 att äga rum samma helg. Den 25 juli spelar dessutom HBK en Superettan-match mot Brommapojkarna och alla spelare och besökare är varmt välkomna att se matchen på Örjans vall.