Målfest när HBK Futsal slog Linköping

Det blev andra raka segern på hemmaplan för HBK Futsal som besegrade Linköping med 5-4 i en målrik och tajt match.
Matchen började dock lite långsamt, och de båda lagen kände lite på varandra. Sen kom HBK bättre in i halvleken och efter nästan tio minuters spel var Kosovar Sulejmani nära att spräcka målnollan. Istället för i mål gick bollen dock till hörna, och Jakob Adolfsson var nära att trycka in bollen då.

Men tillslut blev det rassel i nätmaskorna bakom Linköpings målvakt när 1-0 till HBK äntligen kom efter 14:16 av den första halvleken. Adolfsson gick på skott efter en hörna, och Marc Brandin tog vara på returen och tryckte snyggt in bollen under bortre kryssribban.

Linköping tog en timeout direkt efter målet, och timeouten gav utdelning direkt. 1-1 kom efter en rörig situation genom Felipe Reidler De Moraes. Men bara några sekunder därefter såg skyttekungen Besart Zeqiri till att ge HBK ledningen igen. Han höll snyggt undan sin uppvaktning och gjorde sedan 2-1. Tre mål inom loppet av 47 sekunder alltså.

Det var nära att HBK kunde gå till pausvila med ledningen, men bortalaget fick en straff, och trots att HBK-keepern Daniel Lindell gjorde en stabil insats i målet lyckades han inte rädda Blend Ali Osmans skott och 2-2 stod sig hela första halvleken ut.

Andra halvleken inleddes med lite slarvigt spel från båda lagen. Lagen bytte chanser med varandra och det blev mycket känslor i matchen, både på plan och på läktaren (kanske mest för undertecknad som tyckte det var lite väl spännande).

Med 8:28 spelat av andra halvlek skapade HBK en trippelchans, där bland annat Jakob Adolfsson och Marc Brandin gick på avslut, men det ville sig inte riktigt för HBK. Men när domaren blåste straff till HBK stegade Daniel Radovanovic fram, och tryckte in bollen i mål till 3-2 för hemmalaget. Och bara några sekunder senare blev Besart Zeqiri tvåmålsskytt när han utökade HBK:s ledning till 4-2.

Men Linköping vägrade ge upp och fortsatte kriga, trots att man bara hade med sig sex utespelare till matchen. Med mindre än sex minuter kvar var Marc nära att punktera matchen, men bollen gick i burgaveln, och istället lyckades Linköping göra både ett reduceringsmål och en kvittering.

Fyra minuter återstod av matchen när Marc, som ändå får utnämnas till en av matchhjältarna, snappade upp en dåligt slagen passning och kunde trycka in 5-4. De sista minuterna var verkligen blod, svett och tårar och Linköping försökte med alla medel få fram en kvittering. Men inte ens jokerspel rubbade Halmstad som kammade hem alla tre poängen och därmed klättrar lite i tabellen.

– Det känns jättebra och som att vi börjar bygga vidare på något efter segern mot Nacka. Vi kan bygga vidare på detta och göra Halmstad Arena till en  borg. Väldigt kul att se att det var så  mycket folk, och jäkligt skönt att få göra sista målet efter att jag bränt några lägen, säger tvåmålsskytten Marc Brandin.