Förlust i nykomlingsmötet

Det började i dur, men slutade i moll. HBK lyckades inte få med sig några poäng i bortamötet mot Strängnäs.
HBK Futsal åkte nästan 50 mil för att spela match mot Strängnäs FC. Årets längsta bortamatch alltså. Trots det uppträdde HBK allra piggast och det såg inspirerat ut från start. Skotten duggade tätt och efter en minut och 20 sekunder kunde högervingen Marc Brandin rycka ifrån sin gubbe och distinkt avsluta i bortre till 0-1. Bättre start kunde de blåsvarta inte få.

Under de första fem minuterna letade Strängnäs efter spelet och HBK fortsatte skapa bra lägen. Närmast var Robert Lundström som tog emot bollen vid mittlinjen, drev upp i ett friläge, men fick en dålig boll touch och hemmamålvakten kunde enkelt plocka upp bollen.

Efter åtta minuters spel lade Daniel Lindell vantarna på bollen och levererade ett långt utkast som Marc Brandin fångade upp och avslutade - dock utan utdelning. Istället vände spelet och hemmalaget visade prov på tålamod och kvalité när laget rullade bollen och siste man på bollen blev Adnan Cirak som tog emot, vände upp, och sköt i mål.

1-1 stod sig inte fram till halvlek. Istället gjorde Adnan Cirak 2-1 efter ett kombinationsspel utmed vänsterkanten.

Andra halvlek började i ett lugnt tempo där Strängnäs kontrollerade de första minuterna. Hemmalaget letade öppningar men HBK Futsal låg tätt. HBK:s första läge kom först fem minuter in i andra halvlek då laget skrapade fram en hörna. Ingen utdelning den gången men däremot minuten senare då Daniel Radovanovic och Besart Zeqiri stormade fram i ett två-mot-ett-läge, där den sistnämnde satte dit kvitteringsmålet.

Tyvärr kom svaret från Strängnäs omgående och hemmalaget gick upp i en tvåmålsledning till 4-2. Lite nerv i Tomashallen blev det ändå, Besart fintade sin gubbe på vänsterkanten och sköt, Besfort Sulejmani var framme på returen och reducering HBK var ett faktum.

Tränare Per Lunnebjer tog time out med två minuter kvar och föreläste hur laget skulle spela i det kommande joker-spelet. Tyvärr fick Per inte se någon kvittering, istället kunde Adnan Cirak göra sitt tredje mål för dagen och kliva upp i en skytteligaledning. Matchen slutade 5-3 i nykomlingsmötet.