U19 besegrade AIK!

Tuvasvallen i Trönninge stod som värd för HBK U19:s möte med AIK. På den gröna, fina gräsmattan kunde Oliver Hintsa ge Bollklubben ledningen i den första halvleken. En ledning som utökades av Isac Harrysson till 2-0 i matchens andra akt. AIK reducerade snabbt men kom aldrig närmre, tre fina akademipinnar således.
AIK var det lag som hade mest boll i den första halvleken. Bollklubben försvarade sig dock bra och kunde vinna boll flertalet gånger och komma till målchanser. 1-0 kom i den 25:e minuten då Emil Tot-Wikströms fina djupledsboll hittade Oliver Hintsa som tog med den i djupled och säkert placerade dit ledningsmålet.

Trots AIK:s bollinnehav hade HBK tre avslut på mål mot bortalagets noll innan 1-0 målet. Något som speglade matchen generellt - AIK med bollen, HBK med de heta målchanserna.

Efter ledningsmålet blev Bollklubbarna både lite för passiva och slarviga för att vara nöjda med matchbilden. Emil Jönsson i målet stod för ett par fina fotparader, men närmre kom inte AIK i den första halvleken och 1-0 stod sig till halvtidsvilan.

HBK spelade upp sig något och blev lite mer konsekventa i den inledande delen av andra halvlek. Chanser skapades och 2-0 kom också rättvist i matchminut 69. Detta efter att Jacob Olssons boll upp på forward letat sig fram till Axel Berggren som från fin position tog fram bollen i planen och assisterade Isac Harrysson till målet.

AIK repliken lät dock inte vänta på sig. Redan minuten efter 2-0 uppträdde Bollklubbarna osynkat och passivt och 2-1 reduceringen var ett faktum. Målet gav rejält liv i matchens avslutande 20 minuter. ”Gnagarna” tryckte på för kvittering, men genom uppoffrande försvarsarbete och vasst kontringsspel var det bud på 3-1 såväl som 2-2. Matchen slutade dock 2-1 till HBK som inkasserade slutsspelsseriens första trepoängare efter två spelade matcher.

Tränare Johan Bergström summerar matchen: – Som helhet kan vi som lag absolut spela bättre och uppträda mer samspelt i både försvar och anfall. Vi är lite för inkonsekventa i vårt spel sett över 90 minuter. Med det sagt, måste jag också framhålla att det är väldigt starkt att ta tre poäng mot en så pass skicklig motståndare utan att spela riktigt på topp. Vi har en stabil grund att stå på, skickliga spelare och killarna gör en väldigt bra arbetsinsats. Jobbar hårt, gör det som krävs och visar fina spetsar i flera skeden av spelet. Roligt och skönt att studsa tillbaka efter den inledande förlusten mot Vasalund såklart. All heder och stolthet till killarna som jobbar till sig denna trepoängare i eftermiddag.

HBK U19 – AIK 2-1 (1-0)
Målen: 1-0 (25) Oliver Hintsa (Emil Tot-Wikström). 2-0 (69) Isac Harrysson (Axel Berggren). 2-1 (70).

Startelvan: Emil Jönsson – Herman Johansson, Edvin Kurtulus, Gabriel Wallentin, Isac Larsson – Jacob Olsson, Axel Berggren, Erik Ahlstrand, Emil Tot-Wikström – Oliver Hintsa (63), Isac Harrysson (89).

Avbytare: Nils Hedström (63), Mohammed Wasmy (89), Marcus Mori, Lucas Bresmar, Hugo Kjellsson.