U17 till final i DM

Låt oss hoppas att temat för veckan är att HBK slår Falkenberg i fotbollsmatcher… det var i alla fall vad som hände när HBK U17 vann semifinalen i DM mot FFF med 4-1 på Glommens IP.
– Vi är inne i en vecka med tre tuffa matcher så vi roterar lite i startelvorna, berättar Robert Nordström som kunde notera att sex 16-åriga spelare startade denna 17-årsmatch.

HBK hade ett fast grepp om spelet i första halvlek, men skapade inte så många klara målchanser. Istället kontrade FFF efter en halvtimma och Tito Eyakola lurade två HBK-försvarare för att sedan panga in 1-0 till hemmalaget förbi HBK:s burväktare Max Johnsson.
– Vi är inte nöjda med första 45, säger Tony Andersson i HBK, vi har väldigt mycket boll men spelar lite för långsamt och det blir då uddlöst framåt.

HBK skulle behålla det stora bollinnehavet i andra halvlek, men skruvade upp tempot efterhand och efter en timme ryckte Johan Gudmundsson fram på högerkanten, spelade snett inåt bakåt till Albin Branting som bredsidade in kvitteringen till 1-1 efter att ha varit på plan i en minut.

Sista halvtimman så var spelet förlagt till FFF:s planhalva och HBK:arna surrade som hungriga getingar i motståndarnas straffområde. Detta ledde fram till många målchanser och tre mål.

2-1 till HBK rakade Johan Gudmundsson in vid bortre stolpen. Den notoriske målskytten Jonathan Wadensten såg sedan till att försegla matchen med två fina mål på fem minuter och DM-semifinalen var vunnen med 4-1.
– Trevlig andra halvlek och kul att sexton spelare fick känna på en tävlingsmatch som gäller något. En fantastiskt fin gräsplan och en trevlig miljö i Glommen var en god bonus, säger Morgan Ljungkvist.

Nu väntar finalspel i Vinberg söndagen den 26 augusti och alla tre HBK-lag som deltagit i Korvpojkarna Cup (DM) har gått till final som spelas enligt följande:

10.30         Vinbergs IF – HBK U17
13.00         Kungsbacka IF – HBK U15
15.30         Falkenbergs FF – HBK U19

– Ja, det blir en heldag på Vinåvallen, konstaterar Robert Nordström som har ansvar för Akademilagen. U19 och U17 spelar mot Hammarby och AIK dagen innan så det kommer att vara en härligt utmanande matchhelg.

Falkenbergs FF U17 – HBK U17  1-4 (1-0)
1-0  (31), 1-1 (60) Albin Branting, 1-2 (68) Johan Gudmundsson, 1-3 (76) Jonathan Wadensten, 1-4 (80) Jonathan Wadensten

Laget: Max Johnsson – Lirak Cakolli (71), Eric Svensson, Viktor Håkansson (60), Johan Landén – Oscar Murro (60), Nils Thelander (71), Nils Strandahl, Charlie Dagård (59) – Johan Gudmundsson, Mohammed Alshalkadi. Avbytare: Albin Branting (59), Jonathan Wadensten (60), Taulant Peci (60), David Jyrkin (71), Edwin Cronvall (71).