Tung förlust med uddamålet borta mot AFC

Trots en man mer på plan i över 60 minuter föll HBK borta mot AFC Eskilstuna, som vann med 2-1.

Hemmalaget inledde bäst, med mycket boll och ett bättre spel. HBK hade svårt att ta sig över mittplan med bollen i behåll. Men det var nära, nära att Kinoshita ändå kunde ge HBK ledningen tidigt i matchen, efter att försvarande de Oliveira slagit hål i luften på Haraldssons inlägg, men målvakten Curci kastade sig och lyckades fånga bollen.

AFC stressade HBK högt upp i banan och HBK fick inte alls ett lugn i spelet. Det var därför AFC som tog ledningen i 19:e minuten, och det var inte oförtjänt. Miljevic slog en fin passning till Nnamani som tryckte till direkt – otagbart för Malkolm Nilsson i HBK-målet.

Men kort därefter kom Haraldsson på kontring för HBK, och Rashkaj fällde honom precis utanför straffområdet, och fick direkt ett rött kort.

Med en man mer på plan såg matchen helt plötsligt annorlunda ut. Bollinnehavet och spelförandet svängde över till HBK:s fördel, men AFC har ett erkänt starkt defensivt lag denna säsongen och gjorde det svårt för HBK att såga sig igenom.

Med mindre än tio minuter kvar av ordinarie tid kom tre farliga chanser för HBK, den första genom Oscar Peterson, den andra från Haraldsson och den tredje från nyinbytte Oremo. Men istället för ett ack så viktigt kvitteringsmål kom 2-0 till AFC, som kontrade och gjorde mål när HBK satsade med alla man framåt.

Men HBK väckte liv i matchens sista skälvande sekunder efter en kvittering i 94:e minuten genom Gudmundsson. Minuten senare ordnade Berntsson fram en frispark i ett riktigt superläge, men inbytte Gunnlaugsson skickade bollen en bit över ribban, och matchen slutade med en 2-1-seger till AFC, som blandar sig in i toppstriden på allvar och petar ner HBK till en fjärdeplats, eftersom de har bättre målskillnad.