UT:  #0 Jonathan Svedberg  -  IN:  #7 Höskuldur Gunnlaugsson.
Minuter
Byte
UT:  #6 Marcus Mathisen  -  IN:  #23 Ivo Pekalski.

Tung förlust i Hallandsderbyt

Trots en spelmässigt jämn första halvlek kunde FFF ta ledningen i andra, och bevaka sin ledning matchen ut.

Båda lagen kände lite på varandra inledningsvis, och försökte vänta ut varandras misstag. Och Falkenberg var kanske lite vassare i början av den första halvleken, och Malkolm Nilsson fick göra en klassräddning ut till hörna efter 12 minuters spel.

FFF kändes dock lite pressade av HBK, och kom inte upp i den standarden de gjort tidigare under vårsäsongen. Erik Pärsson var nära att ge Falkenberg ledningen precis innan paus, men Nilsson stod för ännu en bra räddning.

Närmast för HBK i den första halvleken var Kinoshita, som sköt från halvdistans, efter att HBK snappat upp en dålig passning från FFF. Men Hampus Nilsson ville inte vara sämre än sin namne i HBK-målet och räddade relativt enkelt.

Andra halvlek drog igång med lite högre HBK-intensitet och Boakye visade på kämparglöd som tog en stark löpning från defensivt till offensivt straffområde som var nära att generera mål. Men istället blev det 1-0 till hemmalaget efter att Östlind kunde placera in bollen från ganska nära håll bakom Malkolm Nilsson.

HBK pressade för en kvittering, och närmast var nog Falkenbergs lagkapten Tibor Joza, som tvingade Hampus Nilsson till en klassräddning när han nästan nickade bollen i eget mål.

Tyvärr blev det ännu en tung uddamålsförlust, men HBK vill passa på att tacka för det fina stödet från läktarna. Det blir nya tag nästa vecka, då Sävedalen står på tur i Svenska Cupen.