Silfwer laddad inför derbyt

HBK kämpar för att hitta tillbaka till vinnarspåret och en tabellposition bland ”topp tre” i Superettan. På fredag är det Hallandsderby när Bollklubben på bortaplan ställs mot Falkenbergs FF, som ligger på "silfwer-plats", sex poäng före HBK.
Dynamon på mittfältet, Pontus Silfwer, gjorde nyligen comeback efter lårskada och meddelar att det är ett revanschsuget HBK som beger sig de fyramilen norrut, till Falcon Alkoholfri Arena.

– Vi är taggade till tusen och har allt att vinna. Tar vi tre poäng halverar vi avståndet upp till toppen, säger han. 


Ganska exakt ett år har gått sedan Pontus Silfwer förstärkte HBK:s mittfält. Han kom då närmast från norska Mjöndalen men har också ett förflutet i IK Frej, som förövrigt besegrade Falkenberg i senaste omgången.


– Jag trivs mycket, bra både med staden, klubben och laget. Halmstad är en härlig plats och vi är ett lag med hög kvalitet och knivskarp konkurrens om platserna inför varje laguttagning. Just nu är vi i praktiken sex man som slåss om de tre platserna som innermittfältare. Det höjer intensiteten vid varje träningstillfälle och man måste verkligen prestera bra, för att ta en plats i laget, fastslår han.


I förra matchen var den nyblivna 27-åringen tillbaka efter skada och med från avspark mot Gefle.


– Frånsett slutresultatet (1-2) kändes det skönt att få spela igen. Jag hade drabbats av en överansträngning på framsidan av ena låret och tvingades vila från matchspel i halvannan vecka. Nu är jag helt återställd och går för 100procent, minst.


Tolv omgångar, mer än en tredjedel, återstår av Superettan.


– Mycket kommer att hända och jag tror att det blir en klappjakt in i det sista om uppflyttnings- och kvalplatserna. Det låter som en klyscha, men vi fortsätter att ta en match i taget och inte blicka så mycket på tabellen utan knyta nävarna och kämpa för att nå så många slutpoäng som möjligt, säger Pontus Silfwer.


Text: Kent Johansson/OHMY