Seger för HBK i Svenska Cupen

HBK besegrade Sävedalen och är vidare till gruppspelet i Svenska Cupen efter seger med 2-0.
Sävedalen var inte helt ofarliga och lyckades försvara sig bra, och dessutom hota på kontringar under den första halvleken. HBK hade också ett par farliga chanser att ta ledningen, bland annat genom vindsnabbe Haraldsson. Men när det blev dags för halvtidsvila stod det alltjämt 0-0.

I andra halvlek byttes Gunnlaugsson ut och in kom Oscar Petersson, som tillförde ny energi till laget. Och tillslut spräckte HBK målnollan. Boakye assisterade HBK:s skyttekung Kosuke Kinoshita som nickade in bollen bakom Sävedalens målvakt och 1-0 till HBK var ett faktum.

HBK tog över matchen allt mer och lyckades även utöka ledningen till 2-0 genom nyinbytte Gabriel Gudmundsson. Seger med 2-0, alltså, och spel i Svenska Cupens gruppspel nästa år.