Oscar Petersson förlänger med HBK

Livet kretsar runt fotbollen för den unga HBK-talangen som går under smeknamnet OP. Nu förlänger han med HBK – det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 2021.  

I höstas flyttades Oscar Petersson upp till A-laget. Nu förlänger han sitt kontrakt med HBK. Det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 2021 – ett år längre än den tidigare överenskommelsen.


– Jag vill verkligen fortsätta spela och ta klubben upp till Allsvenskan igen. Det är en trygghet att ha ett längre avtal med en klubb man gillar i en stad man trivs i. Jag sänder signaler att jag gillar klubben och att klubben gillar mig, säger Oscar Petersson.


Och livet kretsar verkligen runt fotbollen för OP. Så fort han får schemat för en träningsvecka planerar han sin vecka utefter fotbollen, så belastningen blir helt rätt.


– Det gäller att lägga upp dagarna så du maximerar din prestation när det är match, men även lägga in extra träningar så du pushar dig själv, säger OP.


En vanlig dag innebär först en träning med laget i en och en halv timme, en paus för lunch, och sen kommer Oscar tillbaka för att först köra ett fotbollspass på egen hand och för att sen dra vidare till gymmet där ytterligare ett pass väntar. Helt klar med dagen är han vid 17-tiden och då har han hunnit med ungefär tre timmars träning.


– Från en ganska tidig ålder har jag förstått att man måste träna hårt för att lyckas och bli något. Jag vill göra allt jag kan för att bli så bra som jag själv kan bli, säger Oscar Petersson.

Redan när OP gick i förskolan spirade fotbollsintresset.

– Vi var ett gäng kompisar som spelade tillsammans och så började jag gilla det. Sen spelade jag i skolan hela tiden och på kvällarna med laget. Det har alltid varit mycket fotboll i mitt liv.

Och det är mycket fotboll även på fritiden. Träningen tar upp mycket av tiden, men utöver det lever och andas OP fotboll. Han följer flera av de stora ligorna ute i Europa och favoritlaget är Barcelona som han följt sedan 2006 då Ronaldinho var en av de riktigt stora stjärnorna.


– Jag gör inte så mycket förutom fotbollen. Jag har inget annat intresse på det sättet. Jag kollar på mycket fotboll, jag älskar att se Premier League och Champions League. Jag kanske borde hitta ett annat intresse, men jag tycker det är så kul att jag inte vet vad jag ska göra annars.

HBK har precis dragit igång höstsäsongen och många viktiga matcher stundar för OP och resten av laget.

– Just nu är det fokus på Halmstad och att utvecklas som spelare, det tror jag är det viktigaste som ung. Sen är det klart att man siktar högt, det ska man göra, men jag försöker leva i nuet och ta det dag för dag, summerar Oscar Petersson.