Oremo hoppas på tre poäng mot sitt gamla lag

Imorgon tar HBK emot Johan Oremos gamla lag Gefle på Örjans vall. Ett Gefle som ligger näst sist i tabellen, med elva inspelade poäng.  

– Det är många spelare man känner där fortfarande, så det ska bli jätteroligt. Vi spelade bra borta mot dem, och förhoppningsvis ska vi göra samma sak här och få med oss tre poäng. Det är speciellt att möta en sådan förening som jag varit i under så många år, säger Johan Oremo, som kom till HBK från just Gefle förra sommaren.


Men trots att tabelläget vittnar om en tung säsong för Gefle blir det ändå en tuff match för HBK.


– Det är så tajt i Superettan så alla kan slå alla och det är inget undantag i år. Vi måste komma upp i nivå för att få med oss tre poäng. De har några kvicka, rappa spelare som vi måste få stopp på, det är både Adam Bergmark Wiberg och Piotr Johansson. Sen får vi inte ge Jonas Lantto för mycket tid heller, säger Johan Oremo.

HBK kommer senast från en uddamålsförlust borta mot ett försvarsstarkt AFC Eskilstuna. Dessförinnan vann man på hemmaplan mot Degerfors. 


Gefle däremot har endast två segrar på hela säsongen. Det är dels 2-1-segern i premiären mot Värnamo och 2-0-segern borta mot Norrby i fjärde omgången. Sen höstsäsongen drog igång har Gefle två tunga förluster på kontot, 2-5 mot IK Frej Täby och 1-3 mot Landskrona.

– Vi måste göra en kollektivt bra match. Det är ingen spelare som kan göra underverk själv, vi måste som lag komma upp i en hög nivå och hjälpa varandra, säger Johan Oremo.

Själv kämpar Oremo fortfarande med att komma tillbaka i fullt slag efter den knäskada som gjorde att han blev borta från spel under större delen av höstsäsongen 2017.

– Jag har sökt ett tag och försöker hitta tillbaka från knäskadan. Vi jobbar på det dagligen för att jag ska komma tillbaka till det slag jag varit i. Det är ett arbete som pågår, men det finns inga genvägar. Det gäller att göra jobbet, säger han.


Matchen mot Gefle börjar klockan 14, men grindarna öppnar redan 12:30.