Noggrant försvarsspel ska knäcka FFF

Imorgon väntar ett hett derby mellan FFF och HBK. Det blir en kamp mellan två topplag om viktiga poäng.  

– Vi är revanschsugna och extremt taggade. Det kommer bli en riktigt rolig match. Falkenberg är bra, men har haft det lite tufft de senaste matcherna. Det har ju vi också, så det kommer bli en rejäl fajt, säger backen Alexander Berntsson.

HBK har haft det lite tufft de senaste matcherna, med två uddamålsförluster mot topplaget AFC såväl som bottenlaget Gefle. Men tabelltvåan Falkenberg har också haft det lite tufft, med ett kryss mot Örgryte och en förlust mot IK Frej Täby de två senaste matcherna. Det kommer därför vara två revanschsugna lag på plan imorgon.

– Vi är ett bra lag och när vi lyckas med vårt spel, och då kommer vi vinna. Men vi måste vara noggranna i varenda detalj, säger Alexander Berntsson.

Men Falkenberg kan bli en svår nöt att knäcka. FFF är det laget i serien som gjort flest mål, hela 39 stycken. Och nu ska Berntsson och resten av backlinjen få stopp på deras vassa offensiv.


– Det gäller att vi är organiserade, sen måste vi ha en balans eftersom de är bra på omställningar, så vi inte går iväg med för mycket folk. Och vi ska inte släppa in något jävla skitmål. Vi måste vara noggrannare och ordentligare i försvarsspelet.

Efter de två senaste förlusterna har HBK fått en del kritik för ett knaggligt och ineffektivt spel.

– Så snart vi förlorar så känns det som att folk tycker att det går dåligt. Jag tycker ändå att vi skapar mycket lägen mot Gefle. Hade vi gjort mål på lägena hade inte så många klagat. Men nu har vi två raka förluster och vi har inte varit bra, absolut inte. Men det har inte varit fy skam heller. Det gäller att ha tålamod och jobba vidare, så kommer vi vinna imorgon, säger Alexander Berntsson.