Inför Frej - HBK

HBK åker norrut för att möta tabelltian IK Frej Täby.  

Att Superettan är en serie där alla lag kan slå alla har vi hört förut. Men just nu är det extra tajt i toppen. 


Helsingborg har ett litet försprång och inför omgång 20 toppar laget tabellen med 43 poäng, följt av Falkenberg på 40 poäng. Sen är det ett litet glapp ner till Eskilstuna på 35 poäng, men därefter är det tajtare. 


Hela fyra lag har 31 poäng när 19 omgångar är spelade, och en seger mot tabelltian Frej är därför av största vikt för HBK.


När lagen möttes senast blev det 2-2 med ett nödrop på Örjans vall. Frej tog ledningen och lyckades dessutom utöka den innan HBK reducerade. Sen fick Frej straff, och matchen hade kunnat sluta med en seger för laget som då låg i botten av tabellen. Men den gången var stolpen en räddande ängel för Halmstad, som sedan lyckades trycka in 2-2 genom Kinoshita.


HBK kommer från en lite tyngre period, med flera förluster i Superettan. Men förhoppningen är att vinden nu ska ha vänt, efter senaste segern i Svenska Cupen mot Sävedalen.


Frej har två segrar och en förlust på kontot de tre senaste matcherna. Bland annat lyckades man slå topplaget Falkenberg med 3-2, och besegrade Gefle i ett riktigt målkalas. 


HBK får se upp med Dusan Jajic och Nsima Peter, som är Frejs bästa målskyttar. I Frej återfinns även HBK-bekantingen Rebin Asaad som är i Frej på lån säsongen ut.


Matchen spelas imorgon, söndag, och börjar klockan 15.