Igor Krulj inför matchen mot AFC

Pelé är ett namn som förpliktigar inom fotbollen. Det är namnet på en av sportens största genom tiderna och det är även namnet på AFC Eskilstunas senaste nyförvärv. Det är ett bra lag som HBK ställs mot ikväll i en klassisk "sexpoängsmatch".
HBK styrde bussen mot Eskilstuna på lördag förmiddag och har laddat på ett hotell i centrala "Smestan". AFC Eskilstuna parkerar på fjärde plats i tabellen, ett hack bakom HBK. En viktig match således.

AFC:s båda nyförvärv i sommarfönstret, målvakten Hossin Lagoun och mittfältaren Pelé, blev tidigare under veckan spelklara.
– Det är inte den gamle, skrattar Igor Krulj och åsyftar Pelé.
– Det är en spelare med fina meriter, men det är svårt att värdera i vilken  form han är. Men han är med i truppen.

I AFC är nyttige Ibrahim Blati Toure tillbaka, liksom Felix Michel. Zourab Tsiskaridze är däremot avstängd. Det var just Tsiskaridze som gjorde AFC:s ledningsmål senast lagen möttes på Örjans vall. Då, liksom senast mot Degerfors, lyckades HBK vända på steken och vinna med 2-1. Imponerande insatser som skapar självförtroende och en trygghet.
– Vi har visat moral många gånger denna säsongen och det är klart att sådana vändningar stärker gruppen, menar Krulj som berömmer kvällens motståndare:
– Det blir en tuff match mot ett bra hemmalag. Det händer mycket i varje transferfönster för AFC, men de spelar på liknande sätt – passningsorienterat, kombinationsrikt via mittfältet och snabba kanter. De har även en internationell touch i truppen.

I HBK är Pontus Silfwer i full träning, men inte med i truppen. I övrigt är alla som var med senast disponibla. Frågan är om Igor väljer att starta med Ivo Pekalski som var bra när han kom in mot Degerfors.

Hur ska ni besegra AFC?
– Vi ska bryta av dem ganska högt i banan och se till att de inte får igång sitt passningsspel. Vi ska vara vaksamma, men kunna ställa om och attackera när vi vinner boll.