Det blev åtta raka vinster för HBK U17

Ett baklängesmål på övertid på Olympia ändade HBK U17:s fantastiska svit på åtta segermatcher i rad och Helsingborgs IF stod som vinnare med 2-1 i derbyt.
– Jättesurt naturligtvis och killarna låg utslagna på planen fulla av besvikelse direkt efter slutsignalen, berättar Robert Nordström som är huvudtränare i U17.
 
HBK fick nöjet att ännu en match spela på ett högklassigt underlag då matchen gick på HIF:s A-lags träningsplan på Olympia.
– Först Glommen (DM i onsdags) och nu denna planen, det är nästan som två olika sporter om man jämför med vad vi tyvärr har att träna på för ”gräsplaner" på Örjans vall och Sannarp, säger Tomas Carlsson i HBK-lägret.
 
Matchen spelades i högt tempo och var mycket välspelad där HIF hade ett litet spelövertag, men HBK vaskade fram flest målchanser genom ett snabbt omställningsspel.
 
1-0  till HIF kom i första halvlek efter hörna där HBK missade lite i markeringen och en obevakad HIF:are kunde lätt nicka in bollen i mål.
 
HBK kom tillbaka i andra halvlek och efter bra samspel mellan Jonathan Wadensten och Johan Gudmundsson så letade sig bollen fram till en fristående Mohammad Alshalkadi som kallt rullade in 1-1 bakom HIF:s målvakt.
 
Spelet böljade sedan fram och tillbaka, men i minut 91 fick HIF en frispark som spelade in på bakre ytan framför HBK-målet och en lycklig HIF:are kunde peta in segermålet för skåningarna fram till 2-1. HBK fick sedan två extratidsminuter på sig att försöka kvittera men vaskade inte fram någon målchans värd namnet och första förlusten sedan 10 juni var ett faktum.
– Med lite distans kommer vi att tycka att vi gjorde en bra match och får vi fortsätta att spela sådana här tuffa och utvecklande matcher i serien så är vi väldigt nöjda, säger Nordström.
 
Nästa match i serien spelas på lördag 25 september klockan 16.00 mot AIK och matcharena är Glänninge Park i Laholm. På samma plats och dag möter sedan HBK U19, Hammarby klockan 18.00.
– Spelarna gör en berömvärd insats idag, konstaterar Tony Andersson i HBK, en extra guldstjärna delar vi ut till mittbacksparet Benjamin Lidh och Taulant Peci.
 
HIF U17 – HBK U17  2-1 (1-0)
1-0  (30), 1-1 (60) Mohammad Alshalkadi, 2-1 (90+).
 
Laget: Max Johnsson – Lirak Cakolli (65), Benjamin Lidh, Taulant Peci, Lucas Bresmar – Johan Gudmundsson, Nils Strandahl, David Jyrkin, Albin Branting (77) – Mohammad Alshalkadi (70) – Jonathan Wadensten. Avbytare: Eric Svensson (65), Nils Thelander (70), Oscar Murro (77), Johan Landén.