Damlaget bortaslog Västra Karup

HBK:s damer inledde höstsäsongen med en finfin seger borta mot Västra Karup.
I fint väder i Västra Karup inledde HBK matchen bra och radade upp målchanser! Västra Karup var inte helt ofarliga och stack upp då och då men spelet var till största del på Västra Karups planhalva.

Efter ett dussintal chanser kunder till slut Moa Karlsson trycka dit ettan i 40:e minuten . Precis innan pausvilan hade Västra Karup en frispark i farligt läge men kunde inte ta tillvara på denna chans och halvtidsresultatet stod sig, 0-1.

I andra halvlek kunde HBK snabbt göra 0-2 genom Zara Jönsson. Efter detta tappade HBK lite av spelet och efter en miss i HBK:s försvar fick Västra Karup det målet de behövde för att få hoppet tillbaka.  1-2 blev också 2-2 inte långt efter.

Avgörande kom när klockan passerat 80 min. Zara Jönsson blir frispelad av Linn Eskilsson och kunde rulla in 2-3.

Ett rättvist resultat sett till hela matchen där HBK redan i första halvlek skulle sett till att göra processen kort genom att sätta några av de många chanserna.