AIK och GIF Sundsvall väntar Akademilagen

Det är dags för de första hemmamatcherna för HBK U19 och U17 i höstens slutspelsserier. På fredag kl 16.00 spelar U19 mot AIK och på söndag möter U17 GIF Sundsvall klockan 12.00. Bägge matcherna spelas på Tuvasvallen i Trönninge.
– Det kommer naturligtvis att bli en tuff match mot ett spelskickligt AIK som vi har respekt för, säger tränaren Johan Bergström.
– Vi hoppas och tror dock att vi skall kunna prestera bättre än senast mot Vasalund, fortsätter han.
 
Spel på Tuvasvallen i Trönninge blir det, varför?

– Ja, nu när planerna tyvärr ser ut som de gör ute på Halmstad Arena känner vi att vi inte kan erbjuda våra långväga gäster en spelmiljö som det anstår den högsta serien i Sverige, säger Robert Nordström.
 
GIF Sundsvall U17 kommer ner redan på lördag till Halmstad för att ladda upp på bästa sätt för söndagens match.
– Vi såg Medelpad spela jämnt mot Halland i juni och tio av elva startspelare kommer just från Giffarna, så vi räknar med en kraftmätning och det är naturligtvis spännande och roligt att få stöta på lite nya lag, konstaterar Nordström.
 
HBK U19 presenterar följande trupp mot AIK:
Emil Jönsson, Hugo Kjellsson, Isac Larsson, Nils Hedström, Herman Johansson, Gabriel Wallentin, Edvin Kurtulus, Jacob Olsson, Marcus Mori, Lucas Bresmar, Axel Berggren, Erik Ahlstrand, Isac Harrysson, Emil Tot Wikström, Hamodi Wasmy, Oliver Hintsa.