Mycket händer på Örjans nästa tisdag

Tisdag den 1 maj är det första hallandsderbyt för säsongen då HBK tar emot Falkenbergs FF. Klubben några mil norrut har inlett Superettan starkt och kommer att mobilisera med mycket supporters i Halmstad. Läge, alltså, för Halmstadborna att gå man ur huse.

Det kommer att hända mycket på Örjans vall innan matchen mot Falkenberg. Alla sedvanliga försäljningsställen har förstås öppet och så även det populära Kids Corner som samlar de minsta fansen. Här kan man skapa eget tifo, måla sig i HBK:s färger och sparka boll i parken.

– Kids Corner är härligt och det är kul att vi kan utnyttja att Örjans vall är en parkarena. Förhoppningsvis kommer publiken tidigt och laddar på plats på arenan, kommenterar Susanne Nilsson, klubbchef i HBK och fortsätter:

– Vi har Stadium Sportscamp på besök och vår yngre publik kan få möjlighet att testa på olika idrotter.


En av HBK:s huvudsponsorer Östras bröd kommer att vara på plats med sin brödbil. Även sponsorn Länsförsäkringar är på plats och delar bland annat ut 150 fotbollar. Halmstads stadsbibliotek gästar likväl och de delar ut böcker och pratar läsning. En fullspäckad första maj således med den viktiga matchen mellan HBK och Falkenbergs FF som crescendo.