HBK U19 i serieledning

HBK U19 har fått en flygande start på seriespelet. I premiären besegrades IF Elfsborg med hela 5-2 på Borås Arena. När de vankades hemmapremiär i helgen stod starka BK Häcken för motståndet. Efter underläge i paus vände Bollklubben till 2-1 och andra segern på lika många matcher var ett faktum.
BK Häcken var det lag som öppnade matchen bäst och tog också ledningen efter inlägg och ett fint nickmål i matchminut 23. Det var annars en relativt chansfattig första halvlek där de båda lagen kom till ett par resultatlösa halvchanser ytterligare men där bortalaget hade mest bollinnehav. 0-1 i halvtid och likt premiären ett uddamålsunderläge att hämta upp för Bollkubben.

-Kunde vi vända 2-0 underläge efter 30 minuter på Borås Arena så kände vi oss trygga med att några små justeringar kunde vara det som fick matchen att vända även idag, kommenterade tränare Johan Bergström.

I halvtid blev hårt jobbande Jacob Olsson tvungen att kliva av med en känning i höften. In istället med Philip Comnell som missat stora delar av försäsongen pga sjukdom. Vilken comeback det hundratal åskådarna på Halmstad Arena sedan fick uppleva i det vackra men blåsiga vårvädret.

Tio minuter in i andra halvlek rullade HBK upp på högerkanten, över till vänster och inspelet från  Erik Ahlstrand letade sig snett inåt mot straffpunkten där Comnell säkert bredsidade in kvitteringsmålet i målvaktens bortre hörn. HBK tog över matchen successivt. Även om gästande BK Häcken var skickliga så var det Bollklubben som kontrollerade matchen och låg närmst ledningsmålet. I 80:e minuten kom så utdelningen. Uppspel via högerkanten, över till vänster och återigen ett fint inspel från Ahlstrand till framstormande Comnell och matchen hade resultatmässigt svängt.

Trots en intensiv slutforcering av BK Häcken så höll HBK undan till sin andra seger i U19-allsvenskan. Sex poäng i två ordentligt tuffa matcher mot bra motstånd får betecknas som en smakstart. Härnäst väntar tre raka, skånska, bortamatcher med start redan på torsdag mot Ängelholms FF efter det i tur Helsingborg och sedan Trelleborgs FF. Låt oss hoppas att U19-lagets  framstormning fortsätter även söderut.

HBK U19 – BK Häcken 2-1 (0-1)
Målen: 0-1 (23). 1-1 (55) Philip Comnell (Erik Ahlstrand). 2-1 (80) Philip Comnell (Erik Ahlstrand).
Startelvan: Emil Jönsson –Gabriel Wallentin, Herman Johansson, Edvin Kurtulus, Nils Hedström – Jacob Olsson (46), Axel Berggren, Oskar Berggren, Erik Ahlstrand – Alexander Johansson (81), Taylor Silverholt.
Avbytare: Philip Comnell (46), Oliver Hintsa (81), Gjenis Zeqiri, Marcus Mori, Lucas Bresmar, Albin Mazreku, Alex Jacobsson.