10
Minuter
Gult kort

HBK-seger i premiären

HBK fick en pangstart på både säsongen och matchen mot Degerfors när man efter ungefär 25 minuters spel ledde med två mål, efter Hadenius 0-1-mål och Gabriel Gudmundssons utökning. Matchen slutade 1-2 efter en reducering.
HBK inledde matchen med mycket boll, och hemmalaget Degerfors hade svårt att överhuvudtaget få till ett eget spel. Men Degerfors kom snabbt in i matchen, jämnade ut spelet på plan och fick mer och mer bollinnehav.
Det hindrade dock inte HBK från att ta ledningen efter 20 minuters spel, efter en bra slagen frispark av Höskuldur Gunnlaugsson, som tillslut kunde tryckas in i mål, från nära håll, av Hadenius.

Bara några minuter senare fick HBK-supportrarna på plats, som för övrigt överröstade Degerfors diton under stora delar av första halvlek, jubla igen. 0-2-målet kom till efter ett fantastiskt samspel mellan Gabriel Gudmundsson och Johan Oremo, som rekordsnabbt är tillbaka efter sin skada. Gabriel Gudmundsson var spelaren som slutligen fick nätet bakom Dario Miskic i Degerfors mål att rassla.

Därefter blev det mer och mer Degerfors, och färre HBK-chanser. Degerfors lyckades reducera cirka tio minuter efter 0-2-målet, efter en frispark i fint läge som Oliver Ekroth var sist på.

Den andra halvleken dominerades av Degerfors, men med ett stabilt och kompakt försvarsspel kunde HBK hålla bollen borta från Malkolm Nilssons mål. Men det var nära vid ett par tillfällen. Götesson, den förre FFF-spelaren, fick ett klockrent läge att kvittera, efter en misslyckad utspark från Malkolm Nilsson, men Nilsson revanscherade sig och stod för en finfin räddning. Efter 63 minuters spel var det lite kalabalik i HBK:s försvar, men bortalaget lyckades rensa i sista sekund. Även inbytte Björndahl var nära att näta på volley, men Nilsson stod för en reflexräddning och lyckades återigen freda sitt mål.

Matchens sista minuter blev onödigt nervkittlande med ett par farliga hörnor för Degerfors, men HBK fortsatte rensa bort bollarna och lyckades tillslut ta hem säsongens första seger.

Härnäst väntar Norrby på hemmaplan, måndagen den 16 april klockan 19.