Första U19-förlusten trots dominans

U19 har rivstartat den U19-Allsvenska serien med tre raka segrar. I den fjärde omgången stod Helsingborgs IF för motståndet på Olympiafältet och trots ett stort spelövertag för HBK lyckades hemmalaget avgå med en 1-0 seger. HBK U19 inkasserade därmed sin blott tredje förlust på 23 seriematcher, detta trots spel med en man mera i hela andra halvlek.

HIF var det lag som öppnade något starkare än gästerna. Ett par halvchanser skapades och med dryga kvarten spelad gjordes 1-0 snöpligt efter en kommunikationsmiss i HBK:s försvarslinje. Den första halvleken var annars jämn och tuff där HBK spelade upp sig ju längre halvleken led men saknade den riktiga spetsen i offensivt straffområde.

Det var en match med derbykaraktär och hela nio kort delades ut i matchen (Sex till HIF-Tre till HBK). I slutet av första halvlek fick dessutom en HIF-spelare syna sitt andra gula kort för dagen och en mans övertag för Bollklubben i matchens andra akt. Tron på ännu en vändning var stark i HBK-lägret.


Andra halvlek tillhörde ett jagande HBK. Ett kraftigt spelövertag renderade få målchanser och även i denna halvlek försvarande HIF sin egen box förtjänstfullt. Ett par farliga målchanser, ett par situationer där straff kunde/borde ha blåsts och några halvchanser var allt Bollklubben lyckades åstadkomma i offensiv anda denna dag. Tyvärr slutade matchen 1-0 till hemmalaget och tack för kampen och grattis fick Bollklubben säga till ett gott kämpande motståndarlag som gjorde det svårt för HBK:s starka U19-lag denna tisdagsafton.


-Samtliga 18 spelare gör en bra insats ikväll. Bra inställning till uppgiften, god teknisk och taktisk kvalité i det mesta vi gör under matchen men det sista lilla saknades, tyvärr. Effektivitet i straffområdena trumfar allt i fotboll, vi har haft det tidigare tre seriematcher, men där var vi inte idag. Grabbarna får en klapp på axeln men också en läropeng med sig hem efter dagens match. Nu ser vi framemot lördagens bortamatch mot Trelleborg och har samtidigt med oss en fin start av seriespelet med nio poäng av tolv möjliga i fyra tuffa inledande matcher, avslutar tränare Johan Bergström.


Helsingsborgs IF – HBK U19 1-0 (1-0)

Mål: 1-0 (16).

Startelvan: Emil Jönsson-Edvin Kurtulus (45), Herman Johansson, Isac Larsson (84)-Emil Tot-Wikström, Oskar Berggren (45), Axel Berggren, Erik Ahlstrand (74), Isac Harrysson (60)-Mohammed Wasmy (60), Rasmus Wiedesheim-Paul (60).

Inhoppare: Jacob Olsson (45), Gabriel Wallentin (45), Alexander Johansson (60), Taylor Silverholt (60), Philip Comnell (60), Albin Mazreku (74), Nils Hedström (84).